Un orădean și fiul său în vârstă de numai 16 ani acuză polițiștii de tortură

Internat la neurochirurgie, Baba Dumitru (42 ani) a declarat astăzi, pentru Adevărul de Seară, că sâmbătă noaptea a fost bătut fără ca el să fi făcut un gest violent sau necorespunzător legii. „Eram în fața blocului, pe strada Moldovei, sâmbătă pe la ora 11 noaptea. Vecinul meu, care e bătrân și bolnav, descărca ceva dintr-o dubă parcată, deranjând traficul în zonă. A venit un șofer și a făcut scandal că nu are loc să treacă. L-am rugat să aibă puțină răbdare și i-am arătat o rută ocolitoare. El a chemat însă poliția și imediat ne-am trezit cu patru polițiști", a relatat Baba firul evenimentelor de sâmbătă seară.

Citește aici povestea a doi tineri maghiari care au fost bătuți de polițiști și jandarmi, după ce au râs fiindcă aceștia nu știau să le scrie numele

Striga după ajutor

Acesta susține că a fost încătușat și bătut chiar în fața blocului, în timp ce striga după ajutor. Soția sa a coborât și a fost izbită la pământ de către un polițist. Trezit din somn, Alexandru, fiul său în vârstă de 16 ani, a coborât și el, în pajama. În timp ce încerca să-și ridice mama de pe jos a fost și el lovit și încătușat. „Au vrut să-l lovească și pe vecinul cu handicap. Au dat în noi cu bestialitate", a spus Alexandru, internat la chirurgie maxilo-facială.

image

Alexandru are brațul zdrobit

Torturați

Cei doi au fost transportați la sediul poliției din Calea Aradului, unde susțin că au fost bătuți toată noaptea. „Eu eram în cameră, tata pe hol. În fața mea stăteau patru polițiști și un mascat mă bătea. Între timp auzeam urletele de durere ale tatălui meu", și-a amintit Alexandru scenele de coșmar. Deși este campion național la karate tradițional, băiatul a subliniat că nu a făcut niciun gest violent față de forțele de ordine. „Toată pijamaua mi-a fost cu sânge. Ne înjurau și ne ziceau că ne omoară", a mai spus Alexandru, care are răni la cap și la coloană și brațul zdrobit.

Citește aici cum un tânăr orădean a fost băgat în spital de către mascați, chiar de ziua lui

Abuz

Bogdan Meșter, avocatul celor doi, a depus astăzi plângerile penale împotriva a douăsprezece persoane în cazul tatălui și patru persoane în cazul fiului, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. „Polițiștii sunt acuzați de purtare abuzivă, arestare nelegală și cercetare abuzivă și tortură", a spus Bogdan Meșter. Acesta a subliiat că există cel puțin zece martori care susțin povestea familiei Baba.

Citește aici care e versiunea polițiștilor

1 cheloo are iubita si doi copii jpg jpeg
ce culori sa porti in functie de zodie jpg
business 816491 1920 jpg
dog 1168663 1920 jpg
fata diavol jpg
6 anamaria prodan fiica jpg jpeg
4 printesa diana 2 jpg jpeg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
Qatar 2022 poster FOTO Shutterstock jpg
Lotul I al A1 Autostrada Sibiu Pitești pe ultima sută de metri Captură video YouTube Adrian Ioan Gica jpg
image
image
image
image
dog 1168663 1920 jpg
business 816491 1920 jpg
Culori care aduc noroc de Craciun jpg
fata diavol jpg
catelul gino si pisica flossie jpg
shutterstock 641704987 jpg