Un primar din Caraş-Severin a lăsat fără ajutoare sinistraţii din Moldova

Ultima actualizare:

    Ajutoarele sunt depozitate la Casa de Cultură din comuna Teregova
Ajutoarele sunt depozitate la Casa de Cultură din comuna Teregova

Nu mai puţin de 30 de tone de ajutoare destinate oamenilor bătuţi de soartă după ce apele i-au lăsat fără agoniseala de-o viaţă au ajuns într-o comună din Caraş-Severin care a scăpat de furia viiturii cu numai un beci inundat.

Hunedorenii s-au arătat solidari cu oamenii care şi-au pierdut casele şi au rămas pe drumuri în urma inundaţiilor devastatoare de acum două săptămâni şi au strâns zeci de tone de ajutoare constând în haine, încălţăminte, hrană şi chiar materiale de construcţii, informează Adevărul de Seară Reşiţa.

Nu toate aceste bunuri au ajuns însă la cei care au cu adevărat nevoie de sprijin. Şi asta pentru că există comune care nu au fost atinse mai deloc de furia apelor, dar care au profitat din plin de spiritul civic al românilor.

Este şi cazul comunei Teregova din judeţul Caraş-Severin, în care a fost inundată mai serios o singură pivniţă, dar unde au ajuns nu mai puţin de 30 de tone de ajutoare ce constau în haine, hrană şi încălţăminte.

Chiar dacă aici nu au fost inundaţii şi nu există niciun sinistrat, primarul Romulus Damian a primit cu braţele deschise ajutoarele adunate de la peste 1.000 de hunedoreni. Camioanele cu ajutoare au ajuns în comuna cărăşeană ca rezultat al unei campanii umanitare.

“Am avut inundaţii, dar nu chiar aşa grave ca în Moldova. Cei care au iniţiat campania au auzit de dezastrul din zona Armeniş-Teregova şi au venit să ne aducă ajutoare. Nu le-am cerşit, dar dacă ni le-au oferit, noi le-am primit”, a declarat Romulus Damian, primarul comunei Teregova.

Inundaţii văzute doar de primar

Momentan, ajutoarele sunt depozitate la Casa de Cultură din comună şi duminică urmează să fie împărţite oamenilor.

Cei mai mulţi dintre localnici, stânjeniţi probabil de situaţie, susţin că nu au nevoie de nimic. Alţii, în schimb, îşi freacă mâinile de bucurie pentru că vor pleca acasă cu sacii plini.

“Potrivit centralizatoarelor, nicio casă din comuna Teregova nu a fost afectată de inundaţii”, precizează Anca Balint, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic.

Băiat gospodar, Romulus Damian a considerat că nici locuitorilor comunei al cărei primar este nu le-ar strica să-şi schimbe garderoba.

image
image
image
image
image
image
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA
judecator