Un sat din Turcia va fi demolat din cauza cancerului care ucide locuitorii - VIDEO

Localitatea Tuzkoy, situată în regiunea Cappadocia din centrul Anatoliei, este înconjurat de mari depozite de erionită, un mineral fibros ce se găseşte în rocile vulcanice. Cauza principală a mezoteliomului şi a cancerului pulmonar este tocmai acest praf de erionită.

Locuitorii din zona respectivă urmează să fie mutaţi, după ce s-a constatat că jumătate dintre decesele din această zonă au fost provocate de o formă rară de cancer. Circa 46 de oameni din sat s-au îmbolnăvit în acest an din cauza acestor roci, comparativ cu un total de 65 de persoane în întreaga ţară, scrie Adevărul.

"Numărul cazurilor de mezoteliom din Tuzkoy a fost de 600 - 800 de ori mai mare decât normal" , explică Murat Tuncer, membru al Departamentului guvernamental pentru tratarea cancerului.

Din 2004, când satul a fost declarat zonă periculoasă, aproximativ 250 de familii au fost mutate în case noi, iar cei 2.350 de locuitori rămaşi urmează să fie mutaţi când casele în care urmează să locuiască vor fi gata.

Guvernul turc nu s-a hotărât însă dacă satul va fi îngropat, pavat cu asfalt sau pur şi simplu izolat de populaţie, potrivit Sky News.

FotoJet (2) jpg
FotoJet (6) jpg
cub dana nălbaru png
FotoJet (7) jpg
FotoJet (1) jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FotoJet (8) jpg
cub cub cătălin scărlătescu png
image
image
image
image
image
image
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
animal 1867472 1920 jpg