Un tiramisu de o tonă, pentru Cartea Recordurilor
Bucătarii de la un festival alimentar desfăşurat în Franţa au prezentat cea mai mare prăjitură tiramisu creată vreodată, care a cântărit peste o tonă.
Cu o greutate de 1.075,92 de kilograme, prăjitura gigant, care este originară din Italia şi care se traduce prin "Ridică-mă" sau "Trimite-mă la cer", a intrat fără probleme în Cartea Recordurilor.
Pentru realizarea sa, la festivalul organizat la Lyon, bucătarii au avut nevoie de 300 kilograme de brânză mascarpone, 60 kilograme de cremă, 192 de zahăr, 180 de biscuiţi, 4,8 de pudră cacao şi 12 de ciocolată.
La prepararea uriaşei delicatese au mai fost folosite 78 de kilograme de gălbenuş de ou şi 108 de albuş (echivalentul a 4.000 de ouă), cât şi 120 litri de apă, 9 de cafea şi 18 de vin Marsala.
Prăjitura va fi vândută, iar banii obţinuţi vor fi donaţi în scopuri caritabile. Precedentul record fusese stabilit în Elveţia cu o tiramisu de 782,4 kilograme.