UPDATE Adrian Mutu, suspendat 9 luni. Cum comentezi?

Ultima actualizare:

Ora 15.13. Comitetul Olimpic Italian (CONI) a decis suspendarea lui Adrian Mutu pe o perioadă de 9 luni, în cazul "Sibutramina", relatează Gazzetta dello Sport. Fotbalistul român nu va mai putea evolua până în sezonul următor, mai exact până pe 29 octombrie 2010. Atunci se vor face nouă luni de când Mutu a fost suspendat temporar, pe 29 ianuarie, după ce a fost depistat pozitiv în urma testului antidoping. Potrivit Adevarul.it, jucătorul Fiorentinei a plecat de la tribunal imediat după pronunţarea sentinţei, fiind foarte supărat.

Reacţii:

Mutu: "Îmi cer scuze, speram la o suspendare mai mică"

Lupescu: "E greu pentru Mutu"

Ora 14:00 Audierea lui Mutu a luat sfârşit.

Ora 13.10: Procurorul şi-a menţinut cererea de suspendare pentru un an, iar avocaţii lui Mutu au propus 3-4 luni. Potrivit "Viola News" cea mai optimistă variantă ar fi 7 luni.

Ora 11:50  Maurizio Galdi, de la "Gazzetta dello Sport" care a urmărit cazul Mutu, este de părere că Instanta nu i-a reţinut recidiva pentru că jucătorul era "out of competition". Dar acest medicament, Sibutramina are efecte la fel ca şi cocaina, este un stimulent euforic şi are un conţinut activ la fel ca şi Viagra. Depinde dacă avocaţii lui Mutu vor reuşi să se facă înţeleşi de judecători, atunci când vor să demonstreze nevinovăţia clientului lor, informează Adevarul.it

Sentinta Agentiei Italiene Antidoping va fi cunoscuta in jurul orei 15:00 (ora Romaniei).

După 81 de zile de aşteptare, cazul "Sibutramina" a ajuns la final. Atacantul Fiorentinei a fost descoperit cu substanţe interzise în corp la 28 ianuarie 2010, fiind suspendat imediat din toate competiţiile.

Au urmat audierile preliminarii şi adunarea probelor, Mutu bazându-şi apărarea pe faptul că a fost de bună-credinţă şi că nu cunoştea efectul nociv al pastilelor pe care le-a luat.

"Un an în afara terenului!", au cerut procurorii antidoping italieni, fără să ia în calcul precedentul "Chelsea".

Pornind de la această propunere se vor derula audierile finale de azi, programate în jurul prânzului în Sala Campionilor din Palatul Bonifati (n.r.: din cadrul Comitetului Olimpic Italian).

Evident, avocaţii "Briliantului" nu au renunţat să spere într-o pedeapsă de câteva luni, care să-i permită reluarea cât mai rapidă a activităţii.

"Viitorul său depinde de perioada de suspendare", au spus apropiaţii fotbalistului, inclusiv fraţii Giovani şi Victor Becali.

Decizia de azi va avea caracter irevocabil, singura instanţă de apel fiind Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Varianta optimistă: 7 luni

Cum perioada de suspendare se va calcula începând cu data de 28 ianuarie 2010, Mutu va putea să joace din nou într-un meci oficial la finalul lunii august, adică exact atunci când este programat startul unei noi ediţii din campionatul Italiei.

În acest caz, Fiorentina are două variante: de a-l păstra pe român în lot sau de a accepta în vară o ofertă de transfer avantajoasă.

Varianta pesimistă: 1 an

E dificil de preconizat efectul unei asemenea situaţii, însă cea mai plauzibilă variantă pare să fie rezilierea amiabilă a contractului cu Fiorentina.

Astfel, ca jucător liber, "Briliantul" îşi va putea găsi mai uşor o echipă, iar clubul "viola" se va elibera de plata unui salariu consistent.

Adi Mutu mai are contract până în vara lui 2012, câştigând 2,5 milioane de euro pe stagiune.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
alimentatie sanatoasa jpeg
nea gica de 102 ani jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net