Vaccinul împotriva gripei porcine, cumpărat en-gros

Ultima actualizare:

    Europenii se tem de izbucnirea a noi valuri de epidemie cu virusul H1N1
Europenii se tem de izbucnirea a noi valuri de epidemie cu virusul H1N1

Cinci ţări europene - cele trei ţări baltice, Bulgaria şi Malta - intenţionează să îşi regrupeze cererile de oferte naţionale pentru a comanda împreună, la cel mai bun preţ, vaccinuri contra gripei H1N1.

"Noi căutăm să avem o ofertă cu toate aceste ţări", a indicat Hanno Pevkur, ministru eston al afacerilor sociale, care participa luni la Luxemburg la o reuniune europeană asupra epidemiei de gripă H1N1.

"Estonia este o ţară mică. Dacă facem singuri o cerere la fabricanţi, nu vom avea acelaşi preţ şi de aceea ne regrupăm", a explicat el. Această ţară baltică are nevoie de cel puţin 350.000 de doze pentru a acoperi populaţiile sale cu risc "chiar dublu dacă două doze se dovedesc necesare".

În concluzii comune, miniştrii UE însărcinaţi cu sănătatea au cerut luni Comisiei Europene 'să sprijine un proces care să permită cumpărarea de vaccinuri pentru statele membre', care nu au încheiat încă acorduri cu fabricanţii. Un asemenea demers ar merita de asemenea să fie luat în considerare de ţări candidate la aderare la UE.

Bruxellesul urmează să aducă clarificări juridice asupra vânzării de vaccinuri pentru ţări europene şi alţi membri ai UE insuficient pregătiţi.

"Sper că vom avea doze de la ţări ca Marea Britanie sau Finlanda, care au prevăzut să acopere 100 la sută din populaţia lor şi nu se vor servi de asemenea cantităţi", a comentat ministrul eston.

România a indicat la rândul ei că este pe punctul de a fabrica propriul său vaccin, care va fi disponibil începând din decembrie, şi că nu prevede comenzi alternative. Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a considerat că această întârziere nu este critică, relatează Agerpres.

"Pentru moment virusul este calm. Noi credem că primul val a trecut, aşteptăm al doilea sau al treilea", a spus el.

image
image
image
image
image
image
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg
pots 716579 1280 jpg