Vedeta Acasă TV, Simona Mihăescu: «Gătesc cu drag dacă am pentru cine»
Simona Mihăescu face nişte bucate de-ţi plouă-n gură. Este şi de aşteptat, având în vedere că prezintă chiar o emisiune culinară, la Acasă Tv, „Reţeta de Acasă”.
Totuşi, pentru ca treaba să fie făcută cu plăcere, repede şi bine, există un secret pe care toate gospodinele ar trebui să îl ştie.
"Gătitul poate fi de multe ori o plăcere, aşa cum poate să fie şi o corvoadă, nu trebuie să fim ipocrite. Dar depinde mult pentru cine găteşti. Dacă îţi place persoana căreia vrei s-o oferi, găteşti cu dragoste şi mâncarea iese bună fără mult efort", mărturiseşte Simona.
Ştie zeci de reţete, dar îi place să experimenteze altele noi. „Sunt multe mâncăruri senzaţionale, atât în bucătăria noastră, cât şi în cea internaţională. Cred că nu mi-ar ajunge o viaţă să le încerc pe toate pe care aş vrea".
Cel mai mult îi place bucătăria mediteraneană. Brânzeturile, pâinea de calitate, legumele, uleiul de măsline, condimentele precum busuiocul, rozmarinul, salvia, toate acestea o inspiră să încerce reţete noi.
„De exemplu, ton în sos tomat cu busuioc, sau coaste de porc cu salvie şi vin dulce, sau o porţie de paste spiralate cu ton, capere şi lămâie... Cred că v-am făcut poftă".
Îi place să mănânce pe atât de mult pe cât îi place să gătească, recunoscând că asta este, pentru ea, una dintre marile bucurii ale vieţii. Dar niciodată nu mănâncă pe săturate.
„Mă ridic de la masă atunci când mai pot. Foarte rar mănânc de la fast-food. Cred că e de preferat să mănânci puţin şi bun decât mult şi prost", e de părere vedeta Acasă Tv.
E ordonată în bucătărie
Simona nu se apucă de gătit până ce nu e ordine pe masă şi în chiuvetă. Apoi îşi pregăteşte toate ingredientele şi le ordonează în boluri. Pe măsură ce foloseşte un vas, îl spală, nu lasă să se strângă un morman de vase în chiuvetă. „Când în jurul meu este ordine, atunci şi în capul meu totul este limpede", spune Simona Mihăescu.
Broccoli gratinat
Ingrediente: două bucăţi de broccoli, unt, sare, piper, pesmet, 150 g smântână, două ouă, 100 g caşcaval, parmesan, o roşie
Mod de preparare: broccoli se fierbe în apă cu sare. Se pune apoi într-un vas uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Peste broccoli se toarnă sosul din smântână, ou, caşcaval ras. Se acoperă totul cu felii de roşii şi parmesan ras. Apoi se coace la cuptor, timp de 20-30 de minute.