VIDEO. A inceput tiparirea noilor cupoane de pensii dupa majorarea de 13,8 %. „Nu vor fi întârzieri”

Ministerul Muncii a anunțat duminică pe pagina oficială de facebook că a început tipărirea cupoanelor de pensie majorată cu 13,8%. Tot weekendul s-a lucrat la foc automat, inclusiv noaptea și acesta va fi programul și în zilele următoare, au anunțat responsabilii, astfel încât cele 5 milioane de cupoane să fie gata până la data la care se vor distribui pensiile.

image

„Nu vor fi întârzieri”

Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, este vorba despre cupoanele care conțin și majorarea pensiilor care se aplică de la 1 ianuarie.

Se întâmplă chiar acum! Cupoanele de pensie cu majorarea de 13,8% se tipăresc începând din această dimineaţă, colegii din Casa Naţională de Pensii sunt pe poziţii. Din ianuarie, banii vor fi pe carduri sau vor ajunge prin mandat poştal”, este anunţul care însoțește imaginile.

Şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat sâmbătă că toţi colegii săi lucrează în ture, şi sâmbăta şi duminica, astfel încât tipărirea celor 5 milioane de taloane de pensii să nu aibă nicio întârziere, iar în ianuarie oamenii să îşi primească pensiile majorate cu 13,8%.

Nu există această posibilitate, pentru că în momentul acesta, colegii mei lucrează, se lucrează în ture, şi sâmbăta şi duminica, astfel încât acest proces de tipărire a celor 5 milioane de taloane de pensii să nu aibă absolut nicio întârziere şi să fie predate în timp util colegilor de la Poştă, astfel încât, în prima zi lucrătoare din luna ianuarie, oamenii deja să îşi primească pensiile majorate cu 13,8%”, a declarat sâmbătă Daniel Baciu, Şeful Casei de Pensii.

Pensiile vor fi majorate în două etape: în ianuarie și la toamnă

Bugetul asigurărilor sociale de stat aferent sistemului public de pensii pentru 2024 se stabileşte la venituri în sumă de 134,98 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă similară, atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024, publicat astăzi de Ministerul Finanțelor, scrie Adevărul.

Potrivit sursei citate, sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale are prevăzute venituri în sumă de 243,16 milioane lei şi cheltuieli de 161,81 milioane lei, atât la credite de angajament cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 81,34 milioane de lei.

Pe de altă parte, bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferent sistemului asigurărilor pentru şomaj, se stabileşte la venituri în sumă de 2,31 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 2,094 miliarde lei la credite bugetare şi în sumă de 2,15 miliarde lei la credite de angajament, cu un excedent de 220,26 milioane de lei.

Majorarea bugetului destinat către sistemul public de pensii de datorează majorărilor și recalculărilor planificate pentru anul viitor. Impactul bugetar pentru plata pensiilor se va ridica în 2024 la aproape 146,2 miliarde lei, cu 30,2 miliarde lei mai mult comparativ cu 2023, conform datelor Băncii Mondiale, furnizate Agerpres de surse din Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net