VIDEO A salvat de la moarte 160 de sinucigaşi ţinându-i de vorbă până uitau să se omoare


    Don Richie a salvat de la moarte 160 de oameni
Don Richie a salvat de la moarte 160 de oameni

Timp de 50 de ani, Don Richie a salvat de la moarte nici mai mult nici mai puţin de 160 de oameni. Cu toţii îi sunt acum recunoscători.

Omul a ales intenţionat să-şi facă o casă  foarte aproape de o stâncă numită "Abisul", unde veneau des oameni pentru a se sinucide aruncându-se în gol. Don Richie a dorit să locuiască acolo pentru a-i ajuta pe sinucigaşi şi a le reda o speranţă, cât de mică.

Aşa se face că, atunci când cineva venea la stâncă cu intenţia de a se arunca în gol, omul se îndrepta spre respectivul, îi zâmbea şi începea să-l ţină de vorbă.

Bărbatul se trezea în fiecare zi foarte devreme şi primul lucru pe care îl făcea era să se uite la fereastră, să vadă dacă e cineva care se apropie prea mult de stâncă.

Omul şi-a construit casa lângă stânca preferată de sinucigaşi
Omul şi-a construit casa lângă stânca preferată de sinucigaşi

Dacă era cineva, atunci ieşea din casă şi se ducea spre el zâmbind şi ţinând palmele la vedere. Începea imediat să intre în vorbă ce respectivul om, întrebându-l dacă îl poate ajuta cu ceva. "Aş putea să fac ceva să te ajut?" era o întrebare simplă, dar foarte eficientă. De multe ori, sfârşea prin a-i invita pe sinucigaşi la el acasă, unde îi servea cu ceai sau cu o gustare.

"Era de ajuns pentru a-i întoarce din drum. Don Richie spunea mereu să nu subestimăm puterea unei vorbe blânde şi a unui zâmbet", a declarat fiica omului, potrivit odditycentral.com.

Văzând că poate salva astfel vieţi, omul şi-a făcut un obicei din a sta de vorbă cu cei care voiau să se omoare, făcându-i să se răzgândească şi să vadă altfel lucrurile.

S-a întâmplat însă şi să nu reuşească să opreasca sinucigaşii să-şi ducă planul la sfârşit. Don Richie nu o lua ca pe un eşec, ci considera că, în acele cazuri, nu mai era nimic de făcut.

Bărbatul a murit la vârsta de 85 de ani, iar acum cei pe care i-a salvat îl numesc "Îngerul de la stânca abisului".

shutterstock 165207755B jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Dan Negru, prezentoator Kanal D
adrian romcescu mp4 thumbnail png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cabral dominicana jpg
culita sterp webp
Parasutistii comemorati la Jilava FOTO Fundatia Gavrila Ogoranu crop jpg
bautura - sticla vin - mahmureala FOTO 123RF
image
image
image
image
bear grylls a mancat excremente de urs in romania jpg
foto1 la sfinxB jpg
shutterstock 165207755B jpg
minivacanta 1 decembrie jpg
foto 1 bec economic jpg
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png