VIDEO ȘOCANT: Vezi ce se întâmplă cu păsările într-o fermă producătoare de foie-gras!

Ultima actualizare:

Hrănirea prin tubul de metal, care este introdus pe gâtul păsărilor produce, de multe ori, rănirea esofagului şi chiar morte. În plus, păsările îngrăşate excesiv se deplasează mult mai greu, vomită mâncarea nedigerată şi suferă în captivitate. Foie-gras este de fapt „ficatul gras" al păsărilor astfel hrănite.

Potrivit site-ului frenchfoodfreaks.co.uk, metoda nenaturală prin care păsările sunt îngrăşate este „lipsită de etică" şi nenecesară, deoarece imită un proces care, de mii de ani, s-a tot întâmplat şi în mediul natural.

Raţele şi gâştele sunt, în mare parte, păsări migratoare, iar în urmă cu mai bine de două mii de ani populaţiile egiptene au descoperit că păsările obişnuiau să se îngrăşe mereu, cu câteva săptămâni înainte să migreze spre nord, fenomen care le mărea ficatul dar care, totodată le asigura un surplus de energie atât de necesar perioadei în care aveau să călătorească pe distanţe lungi.

Tot egiptenii au fost şi primii care au prins gustul ficatului gras, realizând că şi o hrănire forţată a păsărilor genera rezultate similare ca în cazul fenomenului descris anterior.

În fermele moderne care se ocupă cu producţia de foie-gras, gâştele şi raţele sunt lipsite de libertate, închise în cuşti şi înghesuite în ţarcuri, fiindu-le imposibil să scape de fermierii care le îndoapă cu porumb, în mod sistematic, de mai multe ori pe zi, chiar dacă nu îşi doresc să mănânce.

Gâştele şi raţele sunt luate pe rând şi le este introdus pe gât un tub lung de metal care dozează amestecul de porumb şi uleiuri, direct în esofag, în doar câteva secunde. În felul acesta, păsările sunt hrănite cu o cantitate de mâncare de patru ori mai mare decât greutatea propriului corp.

Acest tratament brutal are efecte devastatoare asupra stării de sănătate a păsărilor. În doar câteva săptămâni ficatul lor creşte, ajungând să fie de zece ori mai mare decât în mod natural, limitând activitatea altor organe şi determinând, printre altele, probleme respiratorii şi de mişcare, păsările fiind incapabile să se mai susţină.

Mai mult decât atât, animalele nu sunt lăsate să doarmă, pentru că sunt hrănite la intervale de timp relativ scurte şi accesul la apă le este şi el limitat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Vue du village de Tourrettes sur Loup depuis la route des Quenières JPG
netflix pixabay jpg
luxemburg istock jpg
jessica riggs calendar nud profimedia (1) jpg
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
image
actualitate.net
image
actualitate.net