VIDEO Un copil român din SUA a înviat din morţi

La 25 noiembrie, Mihaela Teodorescu şi-a găsit băieţelul fără suflare în piscina din curtea casei. "Plângeam şi ţipam că Dumnezeu nu-mi poate lua copilul", povesteşte românca.

Ajutată de vecini, băieţelul a ajuns la spital în comă, fiind conectat la aparate pentru a putea respira artificial. „A murit la propriu", a declarat medicul Corey Philpot, de la Spitalul Banner Thunderbird Medical Center din Glendale (SUA), pentru ABC News.

Medicii au decis să-i administreze medicamente pentru reglarea tensiunii arteriale, dar şi să folosească metoda hipotermiei induse terapeutic, considerând că aceasta este varianta care l-ar putea readuce la viaţă.

„Această metodă încetineşte rata metabolică a organismului şi, în acest caz, a creierului. L-am răcit până la 0 grade Celsius şi l-am menţinut într-o stare similară hibernării pentru a preveni apariţia leziunilor la nivel cerebral", a explicat medicul care l-a avut în grijă.

După 24 de ore, specialiştii au început să-i încălzească organismul. Procedura a durat patru zile, timp în care medicii au observat că starea inimii lui Caleb s-a îmbunătăţit.

În a cincea zi de la internare, personalul medical a fost martorul unui miracol. "A început să se mişte şi apoi a deschis ochii", a mai spus doctorul.

„Doctorul ne-a spus că, în cei 23 de ani de când lucrează în Secţia de terapie intensivă pediatrică, nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz. Nici măcar cu unul care să semene cât de puţin", a declarat tatăl micuţului, Ovy Teodorescu.

Merisoreanu si Ionela Prodan
traian basescu 0 jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle png
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Elvira Deatcu Andreea Esca
cană de ceai
protest profesori Budapesta foto AFP jpg
Chefi la cutite ouă de emu Foto Anten 1 jpg
image
image
image
image
traian basescu 0 jpeg
cană de ceai
Crăciunul pe plajă
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina