Vom dormi cu o oră mai puţin! În weekend dăm ceasurile cu o oră înainte

image
Ora de vară nu va afecta mersul trenurilor

Românii vor dormi mai puţin începând cu sfârşitul acestei săptămâni, când România va trece oficial la ora de vară. În noaptea de sămbătă, 27 martie, spre duminică, 28 martie, vom da ceasurile cu o oră înainte: ora 3.00 va deveni ora 4.00.

Ceasul României este corelat cu orarul din celelalte state ale Uniunii Europene, care trec la ora de vară în ultima duminică a lunii martie şi la "Timpul Legal Român" în ultima duminică a lunii octombrie. Ora de vară, idee care îi aparţine lui Benjamin Franklin, fiind introdusă pentru prima dată în secolul al XVIII-lea, a fost adoptată în România în 1932. Însă nu a durat foarte mult şi a fost suspendată în 1943, pentru ca în 1979 să fie reintrodusă.Ora de vară nu va afecta mersul trenurilor

CFR Călători anunţă că trenurile vor circula normal în noaptea de sămbătă spre duminică, iar cele aflate pe drum între orele 3:00 şi 4:00 vor avea o întârziere normală de o oră, pe care vor încerca să o recupereze. Trenurile de calatori vor pleca din statiile de formare dupa ora oficiala de iarna pana in noaptea de 27 catre 28 martie 2010 ora 3,00, dupa care vor pleca la orele din mersul de tren in vigoare, dupa ora oficiala de vara.

86 de garnituri feroviare aflate în circulaţie duminică, dintre care 26 de trenuri care au în componenta vagoane de dormit, vor fi afectate, circuland cu intarziere, CFR anuntand masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor decalaje.

image png
sarah anamaria prodan jpg
giselle si tom brady
cub anamaria prodan png
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Prințul Harry și Meghan Markle png
traian basescu 0 jpeg
BeFunky collage (28) jpg
DNA
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
image
image
image
image
Muzeul Vaticanului jpg
Lebăda a fost salvată în cele din urmă jpg
Saptamana Modei de la Paris jpg
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
cub razboi ucraina 1 mic gif
traian basescu 0 jpeg