Vrei facturi mai mici la iarnă? Uite cum poţi face economie!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Facturile la lumină, căldură, apă sau gaze naturale îţi vor goli portofelul la iarnă. Tu ştii cum să faci economie? Iată câteva sfaturi pe care este bine să le urmezi dacă vrei să plăteşti cât mai puţin utilităţile.

CĂLDURĂ- Temperatură mică în camerele nefolosite

 Dacă ai repartitoare într-o cameră pe care nu o foloseşti, este recomandat să închizi termostatul caloriferului sau să-l ţii pe poziţia minim. De asemenea, pentru a nu se răci întreaga locuinţă, uşa camerei pe care nu o foloseşti trebuie închisă permanent.

Opreşte termostatul când aeriseşti

Atunci când aeriseşti, închide caloriferul pentrui că, altfel, va înregistra la maximum. Se recomandă închiderea acestuia cu 15 minute înainte de a deschide ferestrele penru aerisirea camerei.

În cazul repartitoarelor care citesc şi temperatura din apartament, este important să nu se deschidă caloriferul imediat după închiderea ferestrei, ci după egalizarea temperaturii în încăpere.

Închide căldura când pleci de acasă

Când pleci dimineaţa la serviciu, este bine să închizi robinetul sau să-l setezi pe poziţia minimum. Nu are rost să încălzeşti casa în exces atunci când eşti plecat. Căldura acumulată se va pierde (prin pereţi, pe la uşi şi geamuri) iar tu vei plăti mai mult la întreţinere.

Citeşte şi:

Click! îţi spune cum poţi fi «şters» din Biroul de Credit

Relaţiile bune cu vecinii sunt în avantajul tău

Eşti dator la bancă? Reeşalonează-ţi creditul!

Ai restanţe? Uite cum te înţelegi cu administraţia!

CURENT ELECTRIC- Nu aşeza frigiderul lângă surse de căldură

 Unul dintre principalii consumatori de energie din casa ta este frigiderul. Pentru a face economie, acesta trebuie ţinut într-un loc aerisit, departe de orice sursă de căldură. Nu deschide uşa frigiderului foarte des.

Acesta va consuma mai multă energie electrică pentru a răci aerul cald care pătrunde din exterior.

Utilizează detergenţi de calitate

La fiecare utilizare a maşinii de spălat, pune detergenţi de rufe de calitate. Aceştia îţi vor permite să foloseşti un program economic ce consumă mai puţin curent.

Foloseşte maşina de spălat o dată pe săptămână dar la o capacitate maximă de încărcare. Spală la temperaturi mai joase şi foloseşte un program cu un timp de spălare redus.

Televizorul încarcă factura chiar şi oprit

Chiar dacă nu îl utilizezi, televizorul consumă energie electrică şi când e pe stand-by. Pentru a face economie, închide-l de la butonul on-off când nu îl foloseşti. La fel poţi proceda cu monitorul calculatorului şi cu alte aparate electrice din casă.

Nu te încălzi cu aerul condiţionat

Pe perioada anotimpului rece încearcă să nu mai foloseşti aerul condiţionat pe post de radiator sau reşou. Încălzeşte-te folosind agentul termic al caloriferului sau alte surse precum aerotermele.

GAZE- Nu folosi cuptorul pe post de calorifer

Pentru a economisi gazele naturale, cuptorul nu trebuie să funcţioneze în acelaşi timp cu aragazul. Este recomandat să nu încălzeşti bucătăria folosind căldura degajată de cuptor în ideea în care vei economisi agent termic.

simeon stalpnicul png

Găteşte pentru mai multe zile. Stabileşte o zi din săptămână pentru a găti mâncare, iar în restul timpului încearcă să foloseşti aragazul cât mai puţin. Mâncarea gătită trebuie să-ţi ajungă pentru cel puţin două zile pentru a reuşi să faci economie la gaze.

Atenţie la scăpările de gaze! Scăpările de gaze sunt un pericol pe care trebuie să-l iei în calcul dacă instalaţia sau aragazul sunt foarte vechi. Pe lângă faptul că îţi pui în pericol viaţa ta şi a familiei tale, factura la sfârşit de lună va fi extrem de mare. Este recomandat ca în cazul instalaţiilor de gaze vechi să se efectueze o revizie anuală.

APĂ- Repară robineţii

Repară bateriile

obiectelor sanitare. Verifică şi repară robineţii sau bateriile de apă din baie şi bucătărie. De asemenea, vezi dacă există scurgeri de apă din rezervorul vasului de toaletă sau pe la ţevi. Nu uita să verifici garniturile de la sifonul chiuvetei sau bateriile obiectelor sanitare.

Pune un bidon în rezervorul vasului de toaletă. Redu cantitatea de apă consumată de bazinul vasului de toaletă întroducând în interiorul acestuia o minge din polistiren sau un bidon din plastic închis ermetic.

Volumul ocupat de acesta va declanşa mai repede supapa de închidere a fluxului de apă, astfel încât de fiecare dată se va acumula o cantitate mai mică de apă în rezervor.

Spală vasele imediat după folosire. Nu lăsa robinetul de apă deschis dacă nu speli nimic în acel moment. Este recomandat ca vasele să fie spălate imediat după ce le-ai folosit.

Nu lăsa murdăria să se depună pe acestea! Grăsimea şi sosurile întărite vor fi mult mai greu de curăţat şi vor necesita un volum mult mai mare de apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net