Weekendul gurmanzilor
Sfârşitul de săptămână a fost dedicat pofticioşilor. La Bucureşti, în Parcul Naţional, meşteri într-ale aluatului şi-au demonstrat priceperea în frământarea şi coacerea pâinii care a stat pe masa dacilor.
Sute de bucureşteni au gustat din produsele de panificaţie care au o vechime de 2.000 de ani şi au luat acasă o parte din secretele vechii bucătării româneşti. „Satul cu pâine" din Capitală este deschis şi azi până la ora 18.00.
La munte, braşovenii au pornit o petrecere câmpenească de-a lăsat gura apă românilor de peste şapte văi.
În cetatea Bran, odată cu răvăşitul oilor, sfârşitul săptămânii a fost dres cu pastramă, bulz ciobănesc, brânză de burduf şi cu o pălincă de prună care spală greaţa din gât.
Evenimentul se află la a 41-a ediţie şi, an de an, atrage turişti din toate colţurile lumii îndrăgostiţi de turismul agromontan.