Xonia:«Mănânc de toate, dar în porţii mici»
Cântăreaţa Xonia a încercat, de-a lungul timpului, tot felul de diete. Nu le recomandă nimănui pentru că, pe termen lung, nu a câştigat nimic. Greutatea pierdută repede se pune la fel de repede la loc. A ajuns la concluzia că stilul alimentar sănătos şi echilibrat e cea mai bună soluţie. Iată despre ce e vorba.
„Urmăresc să am un stil de viaţă sănătos din toate punctele de vedere, iar în ceea ce priveşte alimentaţia mă sfătuiesc cu nutriţionista mea. Încerc să respect cele 3 mese pe zi şi două gustări, deşi este mai greu în turnee. Merg la sală, dar am şi ore de coregrafie, care mă ajută să îmi menţin un tonus bun", mărturiseşte Xonia.
Cântăreaţa găteşte aproape zilnic. Nu foloseşte cărţi de bucate, reţetele le ştie din familie
Dimineaţa mănâncă alimente cu fibre, precum musli cu lapte, iar în restul zilei, de cele mai multe ori, peşte la cuptor sau la grătar, cu legume.
Xonia a gătit dorada cu cartofi, roşii, morcovi şi ceapă la cuptor, în sos de roşii. „Eu nu prăjesc, fac totul la cuptor”, ne spune.
„Mănânc peşte de cel puţin trei ori pe săptămână - somon, creveţi, păstrăv, dorada, ton. De altfel, şi salatele de legume cu ton sunt preferatele mele. Nu mă abţin de la nimic. Mănânc tot ce îmi doresc, dar în porţii mici. Iubesc ciocolata şi dulciurile şi ştiu că e important ca atunci când mănânci, să te bucuri de preparatul respectiv", mai spune cântăreaţa.
Este în bucătărie în fiecare zi. Găteşte de obicei reţete uşoare, care nu necesită foarte mult timp şi efort. Nici nu face multă mâncare odată, doar cât să ajungă pentru o masă. „Nu-mi place să mănânc de două ori acelaşi lucru. Doar ciorba este o excepţie", explică.
Sfatul pe care îl dă tuturor este „cu cât mai simplu, cu atât mai bun". Nu pune o grămadă de sosuri şi amestecuri în mâncare, dar foloseşte suficiente ingrediente cât să poate obţine o aromă şi să simtă gustul legumelor, aşa cum sunt.