Zi decisivă pentru torţionarul Ion Ficior. Astăzi îşi află condamnarea


    Ficior este acuzat de infracţiuni contra umanităţii
Ficior este acuzat de infracţiuni contra umanităţii

Instanţa supremă urmează să pronunţe decizia definitivă în dosarul în care Ioan Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava, este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, fapte pentru care a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani de închisoare şi la plata a 310.000 de euro daune morale.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat, în 15 martie, cu două săptămâni, pronunţarea în dosarul torţionarului Ioan Ficior.

Instanţa supremă a încheiat în 1 martie judecata în dosarul lui Ficior şi a stabilit, iniţial, că hotărârea va fi pronunţată în 15 martie.

În 30 martie 2016, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Ioan Ficior (88 de ani) la 20 de ani de închisoare, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Instanţa a mai dispus atunci prelevarea de probe biologice de la Ioan Ficior, pentru ca profilul genetic să fie introdus în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureştri au stabilit ca Ioan Ficior să le plătească părţilor civile din dosar daune morale de 310.000 de euro, în solidar cu Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Potrivit deciziei instanţei, opt persoane trebuie să primească sume între 20.000 şi 70.000 de euro, în echivalent în lei, la cursul oficial de schimb al BNR din ziua plăţii.

George Burcea in Wednesday jpg
1 mihai voropchievici jpg jpeg
cub kamara png
incendiu colentina foto isu  jpg
cub șerban huidu png
Ada Dumitru  jpeg
cub daniel onoriu png
cub ana maria mărgean png
image
image
image
image
image
image
Andrei Gîrjob jpeg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cod rutier jpg
incendiu colentina foto isu  jpg
4 cristina ich si alex piturca jpg jpeg
chei locuinta