150 de lei cea mai ieftină masă de Crăciun

22 decembrie 2010 17:22   Actualitate
Ultima actualizare:

Nimic nu poate fi mai frumos decât să-ti petreci seara de Crăciun în compania familiei şi a celor apropiaţi. Dar pentru că totul să fie perfect în acea seară magică, pe lângă împodobirea bradului trebuie să acorzi o atenţie maximă pentru decorarea mesei de Crăciun.

Dacă ai şi invitaţi la masă, încearcă să înviorezi atmosfera prin folosirea unei feţe de masă în ton cu sărbătoarea, pune coroniţe din brad şi aşează în mijloc o lumânare şi pune măcar, ca şi cadou, o figurină de ciocolată în dreptul fiecărui mesean.

CITEŞTE ŞI

Uite cu ce cadouri vine Moş Crăciun la copii

Decorează-ţi casa cu vâsc!

Sărbătorile, periculoase pentru animale

Cumpără jucăriile potrivite copilului tău!

Fii sexy-crăciuniţă de Sărbători!

Cer 4.000 de euro ca să colinde de Crăciun

Îmbracă-ţi căţelul în Moş Crăciun parfumat

Faţa de masă

Faţa de masă poate fi decorată cu motive de Crăciun, steluţe sau crenguţe de brad împodobite pentru familie şi prieteni sau simplă, albă, mai ales dacă masa este una mai formală.

Puteţi armoniza faţa de masă cu vesela şi tacâmurile. Dacă faţa de masă are model încărcat, atunci folosiţi o veselă cât mai simplă şi viceversa. Astfel, masa nu va părea nici încărcată şi nici sorcovă şi se evidenţiază tema de Crăciun.

Vesela şi şerveţelele

 Un lucru foarte important de ţinut minte atunci când faceţi distribuţia locurilor oaspeţilor este plasarea farfuriilor astfel încât fiecare să stea cât mai confortabil. Distanţa recomandată este de 40 de centimetri.

 În general, vesela constă dintr-o farfurie de bază, lată pe care veţi plasa celelalte farfurii. Această farfurie va rămâne în permanenţă pe masă, astfel încât aceasta să nu rămână goală.

Tacâmurile

 Furculiţele la stânga farfuriei, aranjate de la exterior spre interior în ordinea în care vor fi folosite: furculiţa de salată cel mai aproape de farfurie, apoi cea de carne.

Cuţitele la dreapta farfuriei, în acelaşi mod ca furculiţele. Partea ascuţită trebuie să fie orientată spre farfurie.

Lingura la dreapta farfuriei, cel mai în exterior.

 Tacâmurile de desert vor fi aşezate deasupra farfuriei.

Paharele

 Vinul se serveşte în pahare cu picior, aşezate la dreapta şi în faţa farfuriei, pe cât posibil pe diagonală, începând cu cel mai mare pahar.

 Primul este paharul pentru apă sau suc. Următorul este paharul de şampanie, apoi paharele pentru vin roşu şi paharele pentru vinul alb.

"Am cumpărat carne, dulciuri, sucuri, legume şi fructe pentru masa de Crăciun!"Ana Maria (26 de ani)

5 idei ingenioase pentru decor

 În mijlocul mesei se poate pune o oglindă, cu faţa în sus. Pe ea se aşează un mănunchi de crengi, suflate cu ceară sau cu un spray special, pentru a da iluzia zăpezii. Pe crengi se fixează lumânări colorate, conuri şi fundiţe aurii.

Putem face alt aranjament din ramuri de brad pe care stau jumătăţi de nuci aurite, în care se fixează cu ceară lumânări roşii.

Lumânările plasate în sfeşnice de argint sunt, de asemenea, accesorii care nu au voie să lipseasc de pe masa de Crăciun, ele creând intimitatea necesară reîntâlnirii cu cei dragi. În plus, vor face ca totul să arate perfect şi să strălucească impecabil!

Din crengi de brad se poate confecţiona o coroniţă, pe care o aşezăm în centrul mesei. De ea sunt prinse în suporturi speciale lumânărele, iar centrul este ocupat de un aranjament floral, stele şi semilune învelite în staniol.

Mai multe