3 leacuri pentru durerile reumatice

25 mai 2011 14:30   Actualitate
Ultima actualizare:

Vezi şi:

Vremea schimbătoare, atac la sănătate!

5 plante, bune pentru sănătate

Tinctura de ardei iute. Un remediu eficient împotriva bolii, căci este un bun antiinflamator, este tinctura preparată din ardei iuţi. Ai nevoie de cinci-şase ardei, pe care îi tai mărunt şi-i pui într-un borcan. Apoi torni 150 de ml de apă şi 50 de ml de alcool de 70 de grade. Laşi la macerat 12 zile, într-un loc întunecos, după care strecori.

Cum se administrează: seara, înainte de culcare, timp de o lună de zile. Înmoi un tifon în tinctură şi pui pe zona dureroasă. Laşi să acţioneze 20 de minute.

Tinctura de ghimbir. Ştiai că, datorită conţinutului bogat în gingeroli ( substanţe active), ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor? Este recomandată tinctura de ghimbir, pe care o obţii din două-trei rădăcini. Le toci mărunt şi torni 300 de ml de apă. Laşi la macerat 10 zile.

Cum se administrează: Iei câte jumătate de pahar, la prânz şi seara, 10-15 zile.

Decoct de salcie. Un remediu antireumatic, descoperit de fitoterapeuţii chinezi, este salcia. De la această plantă se foloseşte coaja, care conţine salicilină ( substanţă din care se obţine aspirina), pentru a prepara un decoct.

La o cană cu apă, pui două linguri de coajă mărunţită (o dai prin râşniţa de cafea) şi fierbi un sfert de oră, la foc mic.

Cum se administrează: Bei o jumătate de cană de decoct, dimineaţa şi o jumătate seara. Se administrează timp de 20 de zile.

Citeşte mai multe în Click pentru femei!

Mai multe