30.000 de sinistraţi în urma inundaţiilor din Kenya

8 ianuarie 2010 15:03   Actualitate
Ultima actualizare:

'Există peste 30.000 de persoane afectate în urma ploilor torenţiale care au declanşat inundaţii din cauză că râurile s-au revărsat', a declarat purtătoarea de cuvânt a organizaţiei cu sediul la Geneva, Elisabeth Byrs.

Inundaţiile s-au soldat cu 34 de morţi, potrivit unui bilanţ al poliţiei kenyene dat publicităţii marţi. Ele s-au produs în nordul Kenyei, unde 10.000 de persoane au rămas fără adăpost, dar şi în centrul şi vestul ţării.

Există riscul epidemiei de holeră

'Principala preocupare legată de aceste inundaţii în Kenya este holera. În decembrie, în regiunea Turkana din nordul ţării, a existat o epidemie de holeră. Ne temem că această epidemie va reizbucni şi se va propaga, precum maladiile legate de inundaţii, cum este diareea', a adăugat Elisabeth Byrs.

Crucea Roşie kenyană are nevoie de tablete de clor pentru a purifica apa şi de medicamente pentru tratamentul holerei, a subliniat ea.

În zonele afectate, infrastructurile, şcolile, podurile şi străzile au fost distruse şi o serie de sate sunt încă lipsite de căi de acces. Mii de vite au murit în urma inundaţiilor, iar recoltele de cereale au fost afectate. 'Viitoarea recoltă este compromisă', a spus purtătoarea de cuvânt a BCAU.

Într-o tabără din centrul ţării au fost internaţi 5.000 de strămutaţi 'într-o situaţie de extrem de gravă', a explicat ea.

Mai multe