4 copii, morţi în lada cu făină

13 iulie 2010 18:57   Actualitate
Ultima actualizare:

Tragedie nemaiîntâlnită într-un sătuc montan din Suceava. Patru copilaşi au murit, luni seară, asfixiaţi în lada de făină a părinţilor. Întâmplarea i-a înmărmurit pe cei 900 de locuitori ai satului sucevean Gemenea.

Ioana (3 ani), Petru şi Pavel, gemeni în vârstă de 5 ani, şi Paraschiva (8 ani) s-au ascuns toţi patru, în joacă, într-un cufăr din cămară folosit pentru depozitarea făinii de porumb.

† Petru (5 ani), † Paraschiva (8 ani), † Ioana (3 ani), † Pavel (5 ani)  

După ce-au închis capacul greu de câteva kilograme, zăvorul s-a blocat. N-am fost nimeni să le audă urletele de groază. Lada-coşciug se află într-o anexă a casei, închisă cu două uşi.

Tătăl copiilor, în vârstă de 74 de ani era acasă, însă acesta este surdo-mut şi nu a auzit ţipetele diperate ale micuţilor.

Mama îngeraşilor, o femeie de 39 de ani cu handicap mintal sever, plecase împreună cu cel de-al cincilea copil, o fetiţă de 10 ani, să cumpere de mâncare.

"Când ne-am întors nu mai găseam copiii. I-am căutat peste tot", povesteşte şocată Angela Rusu, mama micuţilor.

După mai bine de două ore, femeia a aruncat o privire şi în cămară, la sfatul Irinei, fetiţa de 10 ani care ştia obiceiurile de joacă ale fraţilor ei.

Priveliştea a dus-o în pragul nebuniei. Cei patru îngeraşi blonzi, pe care-i iubea mai mult ca lumina ochilor, păreau adormiţi, dar nu mai suflau.

I-a scos rând pe rând din lada blestemată şi le-a făcut respiraţie gură la gură, dar n-a mai putut să-l întoarcă pe nici unul din morţi.

Unul dintre vecini a auzit strigătele disperate ale femeii şi a venit să vadă ce s-a întâmplat.

"Nu mai am nimic pe lume", se auzea în fundal pe veranda casei familiei Rusu.

Me­­dicii legişti spun că cei patru copii au murit după câteva minute.

Conform estimărilor, au stat închişi în ladă timp de cel puţin trei ore.

Mai multe