6 luni de campanie «Din inimă pentru copii»
Am pornit în această campanie cu speranţa că vom alina durere, că vom găsi soluţii pentru rezolvarea unor probleme medicale, că vom putea să vă atragem spre o lume a îngerilor suferinzi şi, împreună, să schimbăm ceva.
Şi am schimbat multe. Dar mai avem şi mai multe defăcut. În şase luni de existenţă, proiectul „Din inimă pentru copii" a făcut publice 60 de cazuri de copii grav bolnavi.
Cei mai mulţi dintre aceştia au primit medicamente, alimente, haine şi bani, doi copii au ajuns în clinici din Italia, respectiv Germania, iar unei fetiţe i-am plătit operaţia tot la o clinică din străinătate.
Am reuşit să convingem şi să obţinem, de la companiile de telefonie mobilă, un număr prin care s-au făcut donaţii de 2 euro. După 15 iunie, vom avea banii strânşi şi vă vom comunica suma.
Mai sunt multe de rezovat, de alungat tristeţi şi lăcomii sau mentalităţi dubioase. Nimicuri, de fapt,în faţa lacrimilor unui copil bolnav de leucemie sau a durerii întipărită pe faţa unei fetiţe căreia cancerul îi roade stomăcelul.Pentru că i-aţi ajutat, toţi copiii campaniei vă mulţumesc din inimioara lor curată!
I-am găsit lapte care nu o otrăveşte
Andreea Ploscă are 1 an şi şase luni şi e din comuna Grădiştea. S-a născut cu o boală metabolică gravă: acidemie metil malonică, care nu-i permite să mănânce ca orice copil normal.
Are nevoie de anumite tipuri de lapte, care să nu-i dăuneze organismului, iar acestea se găsesc în Canada, America sau Italia. Am cumpărat lapte şi de cereale necesare pentru 6 luni, iar cititorii noştri i-au oferit pentru încă jumătate de an.
De asemenea, i-am găsit fetiţei un specialist în boli metabolice, care i-a făcut un regim alimetar ce nu-i „otrăveşte" organismul şi i-am plătit nişte analize în Austria, absolut necesare.
Am dus-o pe Ştefania la operaţie în Germania
Ştefania Dumitru este o fetiţă din Copăceni, judeţul Ilfov, născută cu atrezie de esofag. A fost operat la câteva ore de la naştere, la Spitalul „Gr. Alexandrescu" din Bucureşti.
Fetiţa a fost hrănită printr-un dren introdus direct în stomăcel până la vârsta de 6 luni. Am reuşit să o trimitem pe Ştefi la clinica din Karlsruhe, din Germania, iar operaţia a costat 18.500 de euro.
Intervenţia a avut loc pe 23 februarie. Acum Ştefi are 8 luni şi jumătate şi mănâncă pe guriţă, ca un copil normal.
Are aparate de 12.000 €
Saşha Călin are un an şi cinci luni şi este internat din octombrie 2009 la spitalul „Marie Curie". S-a născut cu o boală metabolică şi uneori nu poate respira singurel. Are nevoie de o linie portabilă de „respirat".
Am reuşit să-i facem rost de un concentrator de oxigen, de un ventilator pentru asistarea respiraţiei acasă şi de un umidificator. Aparatele au costat 12.000 de euro. Îi vom plăti şi analizele făcute la Cluj şi în Austria, care vor stabili un diagnostic.
Copiii ajută copii
Am organizat, împreună cu prietenii campaniei, şi spectacole excepţionale. Primul concert caritabil a avut loc în decembrie, la Sibiu, organizat de Filarmonica din oraş.
Al doilea eveniment a avut loc pe 15 februarie, de Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer. La Băneasa Shopping City am oferit oamenilor ieşiţi la cumpărături muzică, flori, baloane şi turtă dulce.
De asemenea, Lavinia, Ana Maria Ferenţ şi fetele de la Ladies au făcut un show incendiar. De 8 Martie, alături de mini-artiştii de la „Academia copiilor", am alinat sufletele copiilor de la două centre de plasament din Bucureşti.
Mâine, La Cluj, începând cu ora 17.00, la galeria de artă a Magazinului Central, copiii Agenţiei "Steluţele Modei" vă aşteaptă să vedeţi cât de grozavi sunt: cântă, dansează, prezintă modă şi coafuri inedite. Vor strange, însă, şi fonduri pentru micuţii bolnavi, înscrişi în campania "Din inimă pentru copii".
Parteneri care ne-au sprijinit în mod deosebit
RATB, Primăria Capitalei, Vodafone, Orange, Cosmote, Carrefour, Băneasa Shopping City, Microcomputer Service Craiova, Organizaţia „Academia Copiilor", SC Merkur Casino, OTV, Direcţia pentru Protecţia Copilului sect.3, Dinu Patriciu, «Doamna din umbră», Alexandru Şerban, dr. Paula Avram, dr. Paula Georgescu, dr. Romana Vulturar, Ileana Mărginean, Roxana Dima, Rodica Negoescu, dr. Bogdan Rădoi