6 motive pentru care e bine să mâncăm kiwi

22 aprilie 2014 13:23   Actualitate
Ultima actualizare:

Bogat în vitamina C

Kiwi conţine 93 mg de vitamina C. Un singur fruct este de ajuns pentru doza zilnică recomandată. Ideal este să se consume la micul dejun pentru a asigura plinul de energie şi vitamine. Vitamina C ne apără de infecţii virale şi bacteriene, ajută la asimilarea fierului şi are putere antioxidantă.

Bogat în fibre (2,7 grame la 100 grame), kiwi e un laxativ natural, ajută digestia şi tranzitul intestinal. Conţine o enzimă naturală care favorizează digestia proteinelor animale.

Are puţine calorii57 calorii la 100 grame ! Kiwi este un aliment foarte recomandat în curele de slăbire.

Bogat în antioxidanţi

Kiwi e un fruct bogat în antioxidanţi, nutrienţi care ne protejează de toxine şi radicali liberi, de îmbătrânire şi boli cardiovasculare.

Sursă de acid folic

Kiwi e bogat în acid folic, o vitamină B esenţială pentru dezvoltarea fătului, fiind foarte recomandat în alimentaţia femeilor însărcinate.

Indice glicemic scăzut

Kiwi are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că, mâncând acest fruct, creştem nivelul de zahăr din sânge în mod progresiv. Nu forţează, deci, organismul să fabrice mai multă insulină şi permite limitarea senzaţiei de foame. Alimentele cu indice glicemic scăzut reduc riscul de a face diabet şi boli cardiovasculare.

Mai multe