9 trucuri care-ţi uşurează munca în bucătărie

19 martie 2010 15:22   Actualitate
Ultima actualizare:

 Cartofii fierţi şi păstraţi la frigider îşi recapătă aspectul dacă îi opăreşti cu puţin lapte fierbinte.

Peştele proaspăt se va săra cu 5-10 minute înainte de a-l prăji pentru a nu se sfărâma când va fi întors în tigaie.

Găluştele de griş nu se mai desfac dacă în apa în care fierb adaugi puţină făină.

 Laptele nu dă în foc dacă în vasul în care fierbe se pune o bucăţică de porţelan.

Orezul va avea bobul şi mai alb dacă în apa în care îl fierbi torni câteva picături de lămâie.

 Coaja ouălelor nu se va crăpa dacă în apa în care le fierbi torni puţină sare.

Merele la cuptor nu se încreţesc dacă sunt unse înainte cu puţin ulei.

Albuşul va fi mai tare dacă fierbi oul la foc iute.

La foc mic gălbenuşul va fi mai tare şi nu se va sfărâma.

Cartoful fiert leagă maioneza

Liliana Neagu, din Focşani, ne-a mărturisit un truc pe care îl foloseşte de fiecare dată când i se taie maioneza.

Când se întâmplă, cititoarea noastră adaugă în castronul în care prepară maioneza o jumătate de cartof fiert.

Pentru şi mai multă siguranţă se mai poate adăuga şi o linguriţă de muştar. Astfel, maioneza se leagă imediat şi nu se mai taie.

Dă-ne un sfat util şi te premiem!

Eşti expert în curăţenie? Cunoşti toate trucurile din lume pentru ca locuinţa ta să fie "lună"? La capitolul bucătărie nu te întrece nimeni? Ştii cele mai bune leacuri cosmetice?

Spune-ni-le şi nouă şi te premiem! Click! te provoacă să dezvălui cele mai tari "trucuri" utile pe care le cunoşti. Scrie-ne despre toate acestea pe adresa redacţiei, Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic "Pentru Rubrica Sfaturi Utile" sau trimite-ne un email la adresa sfaturiutile@click.ro.

Cel mai bun sfat al lunii va fi premiat cu un abonament pe 3 luni la ziarul Click!

Citeşte şi:

Aşa alegi robotul de bucătărie!

Culorile deschise «măresc» o bucătărie mică

Puneţi mai multe becuri în bucătărie

Mai multe