A căzut dealul peste ei! 2.500 de persoane izolate în Dâmboviţa

22 februarie 2010 19:44   Actualitate
Ultima actualizare:

Mai întâi a pârâit ceva, apoi dealul a început să plece la vale. Drumul judeţean s-a rupt în bucăţi şi fâşii, iar în cele din urmă a dispărut. Peste 2.500 de persoane au rămas izolate şi trăiesc ca acum 150 de ani, la lumina opaiţului.

În localitatea Pucheni, judeţul Dâmboviţa, un deal a dispărut. După ce zăpada a început să se topească, pomii au fost smulşi din rădăcini, apoi a alunecat şi pământul.

Asfaltul a dispărut, iar în locul lor sunt nişte crăpături adânci. (Foto: Cătălin Tudorică)

Din fericire, în zonă nu se află case. Asfaltul drumului judeţean 724 a fost înghiţit, iar oamenii din zonă circulă acum printre găurile căscate, ca după un cutremur înfricoşător. Stâlpii de electricitate au căzut, unul câte unul, iar localnicii s-au întors la lampa cu gaz. Nici o maşină sau Salvare nu mai are acces.

Vezi aici galerie foto de la faţa locului.

„Ultimul care a trecut drumul ăsta blestemat a fost chiar bărbatul meu, Petrişor. Sâmbătă la miezul nopţii nu mai putea trece nimeni pe aici. Norocul nostru e că nu mai alunecă pământul, pentru moment şi că nu am avut nevoie de Ambulanţă. Ne-au promis că repară curentul că stăm pe întuneric, ca pe vremea lui Pazvante", ne-a povestit Elena Mihaiu, de 36 de ani, din Pucheni.

Casele sătenilor din Pucheni nu au fost afectate de alunecarea de teren. (Foto: Cătălin Tudorică)

Mai multe