A ciocnit două tramvaie: 16 răniţi

26 mai 2010 15:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Două tramvaie s-au ciocnit ieri,  în zona centrală a Timişoarei, pentru că o vatmaniţă a greşit direcţia în care trebuia să meargă.

Nici în tamvai nu mai ai siguranţă. Drept dovadă, 16 oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce tramvaiele cu care călătoreau s-au ciocnit frontal în centrul Timişoarei.

Florinela Dance. Femeia de 71 de ani, care se afla în “tramvaiul groazei”, a fost internată cu un traumatism cranio-cerebral acut

Vătmăniţa care a provocat accidentul, Silvia Aioanei (31 de ani), era în prima ei zi pe o altă linie decât cea pe care conducea în mod obişnuit.

În loc să meargă înainte, femeia a luat-o spre dreapta, aşa cum făcea până ieri şi a lovit frontal tramvaiul care venea din direcţia opusă.

Silvia Aioanei, a spus în faţa anchetatorilor că pune toată tragedia pe seama oboselii survenite la serviciu şi că a uitat, pentru o secundă, ce linie deservea.

Alin Ostrovăţ. Timişoreanul de 58 de ani a fost dus la spital, fiindcă s-a ales cu un traumatism de piramidă nazală, după impactul dintre cele două tramvaie

„Nu ştiu ce s-a întâmplat. Vă daţi seama că nu am vrut să produc haosul ăsta", a spus vatmaniţa.

Opt dintre cei 16 răniţi au ajuns la Spitalul Municipal din Timişoara.

„A fost iadul pe Pământ! Am simţit o zguduitură şi am auzit strigătele celorlalţi călători. De atunci nu mai ştiu nimic, m-am trezit la spital cu o durere groaznică de cap", a spus Petru Lupu (83 de ani), care are o rană gravă la cap.

Petru Lupu. Călătorul de 83 de ani  şi-a pierdut cunoştinţa în timpul accidentului şi s-a trezit la spital cu dureri groaznice de cap. El a suferit un traumatism cranio-cerebral

Şi Cornel Stanciu (64 de ani) a trăit clipe de groază. „Stăteam pe scaunul din spatele vatmaniţei. M-am trezit pe jos, cu cioburi peste mine şi lângă mine era o doamnă care sângera abudent", a declarat victima, care are un hematom şi un traumatism cranio-cerebral.

Silvia Aioanei s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

„Nu există vatman consacrat pe o linie. Tot timpul vatmanii sunt mutaţi de pe o linie pe o altă linie. Că a fost pe altă linie, nu este o scuză pentru colega noastră", a declarat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt al Regiei Autonome de Transport în Comun Timişoara.

Mai multe