A făcut 13.000 de porţii de fasole

30 noiembrie 2010 20:30   Actualitate
Ultima actualizare:

I se spune „Madam fasole”. De 10 ani, tanti Mariana găteşte fasolea servită bucureştenilor din sectorul 2, cu ocazia Zilei Naţionale.

Strada Austrului numărul 37. Toţi ştiu locul drept „La Colţ Alb". Aici nu este un restaurant vestit, ci adresa cantinei unde se prepară cele 13.000 de porţii, care vor fi împărţite direct din cazane gigantice, în 14 zone din sectorul 2.

Reporterii Click! au ajuns ieri în bucătăria Marianei exact în momentul în care Titi şi Nea Gigioacă aduceau ingredientele. „Să vedem: 1.200 kg de fasole, 854 de kg de costiţă, 20 de kg de sare, 137 litri de ulei, 15.000 de chifle", verifica vigilent bucătăreasa. Îşi pune tacticoasă şorţul şi boneta şi ajutată de Lenuţa, principala ei „colaboratoare", începe să gătească.

Ştie pe de rost reţeta, ar pune ingredientele cu ochii închişi. Prepararea mâncării durează şase ore, dar va dispărea în burţile bucureştenilor în câteva minute. Şi pentru a aluneca bine pe gât fasolea, edilii sectorului 2 au pus astăzi la bătaie şi 750 de litri de ţuică.

Ingredientele pentru iahnie o aşteptau în bucătărie

A sortat boabele de fasole şi le-a spălat

Aici mâncaţi gratis:

Parcul Circului

Gara de Est

 Parcul Florilor 

Parcul Plumbuita

Piaţa Vatra Luminoasă

 Parcul Floreasca 6 Parcul Lunca Florilor

Parcul Motodrom

Parcul Tei

Str. N. Apostol

 Str. Paroşeni 

Str. Periş

Bd. Chişinău

Parcul Obor

Mai multe