A făcut 13.000 de porţii de fasole
I se spune „Madam fasole”. De 10 ani, tanti Mariana găteşte fasolea servită bucureştenilor din sectorul 2, cu ocazia Zilei Naţionale.
Strada Austrului numărul 37. Toţi ştiu locul drept „La Colţ Alb". Aici nu este un restaurant vestit, ci adresa cantinei unde se prepară cele 13.000 de porţii, care vor fi împărţite direct din cazane gigantice, în 14 zone din sectorul 2.
Reporterii Click! au ajuns ieri în bucătăria Marianei exact în momentul în care Titi şi Nea Gigioacă aduceau ingredientele. „Să vedem: 1.200 kg de fasole, 854 de kg de costiţă, 20 de kg de sare, 137 litri de ulei, 15.000 de chifle", verifica vigilent bucătăreasa. Îşi pune tacticoasă şorţul şi boneta şi ajutată de Lenuţa, principala ei „colaboratoare", începe să gătească.
Ştie pe de rost reţeta, ar pune ingredientele cu ochii închişi. Prepararea mâncării durează şase ore, dar va dispărea în burţile bucureştenilor în câteva minute. Şi pentru a aluneca bine pe gât fasolea, edilii sectorului 2 au pus astăzi la bătaie şi 750 de litri de ţuică.
Ingredientele pentru iahnie o aşteptau în bucătărie
A sortat boabele de fasole şi le-a spălat
Aici mâncaţi gratis:
Parcul Circului
Gara de Est
Parcul Florilor
Parcul Plumbuita
Piaţa Vatra Luminoasă
Parcul Floreasca 6 Parcul Lunca Florilor
Parcul Motodrom
Parcul Tei
Str. N. Apostol
Str. Paroşeni
Str. Periş
Bd. Chişinău
Parcul Obor