A făcut 60 milioane $ în numai 36 de ore!

10 mai 2013 15:46   Actualitate
Ultima actualizare:

Are 82 de ani şi o avere estimată la 20 de miliarde de dolari, dar nimic nu-l împiedică să mai dea un tun de 60 de milioane de dolari, în doar 36 de ore. George Soros, americanul de origine maghiară, a devenit celebru datorită speculaţiilor pe bursă, care i-au umplut conturile peste noapte.

Nimic nu pare să-l oprească: nici vârsta respectabilă, 82 de ani, nici criza mondială, nici măcar iubitele cu 50 de ani mai tinere care-l dau în judecată. George Soros e la fel de inteligent şi inspirat ca în urmă cu 20 de ani, când a câştigat la bursă nu mai puţin de 1,8 miliarde $.

Atunci a mizat pe deprecierea lirei sterline şi a câştigat. La începutul acestei săptămâni, miliardarul şi-a jucat iar cartea. De această dată a speculat o posibilă depreciere a dolarului australian. Un in­vestitor misterios a plasat ordine de vânzare în valoare de 1 miliard de dolari prin intermediul a trei companii de brokeraj din Hong Kong şi Singapore.

Dealerii australieni presupun că George Soros, prin intermediul fondului său de investiţii Soros Fund Ma­nagement, a pariat pe reducerea dobânzii de referinţă, ceea ce s-a şi întâmplat la scurt timp.

George Soros a confirmat pentru Huffington Post că, într-adevăr, el a fost misteriosul jucător. Dolarul australian, cea mai puternică valută din ultimii ani, s-a depreciat faţă de dolarul american imediat după anunţ. Chiar dacă bursa a intervenit şi a limitat efectul de scădere, a fost suficient pentru ca legendarul speculator să scoată un profit de 18,65 milioane $ pe fiecare din cele 3 tranzacţii, în decurs de doar 36 de ore.

Soros nu e la prima lovitură de acest gen de la începutul acestui an. În ianuarie, acesta şi-a vândut investiţiile în aur, chiar înainte ca preţul metalului preţios să se prăbuşească. De asemenea, a câştigat 1 miliard $ în februarie 2013 din deprecierea masivă a yenului japonez.

George Soros şi actriţa Adriana Ferreyr, 29 de ani, au fost împreună cinci ani

Miliardarul maghiaro-american George Soros a revenit în atenţia presei în luna martie, când şi-a dat în judecată fosta iubită, pentru că l-a lovit cu o lampă în cap. Soros a avut o relaţie de 5 ani cu actriţa Adriana Ferreyr, de 29 de ani. În această perioadă, el i-a promis iubitei că îi va cumpăra un apartament. Pentru că miliardarul nu s-a ţinut de promisiune şi a mai şi înşelat-o pe Adriana, cei doi s-au despărţit în 2011.

Câteva luni mai târziu, actriţa l-a dat în judecată pe Soros pentru că nu i-a cumpărat apartamentul de lux promis, de 2.000.000 $. 

Acum, el îi răspunde cu aceeaşi monedă, dând-o în judecată pentru vătămare corporală. El spune că, în momentul în care i-a spus că s-a răzgândit în privinţa apartamentului, pe Adriana a cuprins-o o furie oarbă şi a luat o lampă cu care l-a lovit în cap. Miliardarul are acum o logodnică unguroaică în vârstă de 40 de ani, care i-ar putea deveni cea de-a treia soţie. Soros are cinci copii din căsătoriile anterioare.

George Soros s-a năs­cut la 12 august 1930 la Budapesta, Ungaria. A supravieţuit ocupaţiei naziste şi a părăsit Ungaria în 1947, emigrând în Anglia. A absolvit Şcoala de Studii Economice de la Londra. În 1956, Soros s-a stabilit în Statele Unite, unde a făcut avere prin fondurile de investiţii.

Mai multe