A împodobit mallul cu 29.700 de baloane

25 aprilie 2011 19:02   Actualitate
Ultima actualizare:

Un balon albastru, unul alb, înădite apoi cu unul negru, sucite şi răsucite pe degete cu o viteză ameţitoare şi... gata! A ieşit o ureche de iepuraş. Cinci zile şi cinci nopţi, Nicolae Savu, zis Nicu Balonaş, a umflat şi împletit 29.700 de baloane, care au prins viaţă de Sărbători.

Un iepuraş albastru, înalt de cinci metri, zâmbeşte ghiduş, deşi e "spânzurat" de acoperişul mallului.

A "înghiţit" 4.000 de baloane, dar nu dă semne că s-ar fi săturat. Puţin mai încolo, în holul Plaza România, un ou de Paşte cu diametrul de 2,5 m, făcut din 2.500 de baloane, e înconjurat de zeci de ghirlande de flori de primăvară, confecţionate tot din baloane.

Iepuraşul de Paşte are 5 metri înălţime, schelet metalic şi e confecţionat din 4.000 de baloane

Toate acestea sunt munca lui Nicu Balonaş, unul dintre puţinii "artişti în baloane" din ţară. "Patronii de restaurante m-au botezat aşa. Am început în 1994 să fac asta, dintr-o joacă.Peste ani a devenit ceva serios. În 2007, în Ungaria, am făcut câteva cursuri. Acolo am învăţat că asta e, de fapt, o artă. Un an mai târziu mi-am luat atestatul de artist în baloane", îşi aminteşte Nicolae.

Bărbatul de 38 de ani zice că e deseori chemat la nunţi, petreceri, zile onomastice sau de naştere ca să înveselească atmosfera. "Mulţi râdeau de mine şi mă sfătuiau să-mi iau, cică, o slujbă adevărată. Acum mă cheamă la nunţi să le decorez sala", ne-a spus Nicu Balonaş.

Mai multe