A încercat să se spânzure în puşcărie după ce şi-a violat fiicele

30 octombrie 2009 9:47   Actualitate
Ultima actualizare:

Incidentul s-a produs azi dimineaţă în Penitenciarul din Galaţi, unde brăileanul fusese transferat în urmă cu scurt timp. El a scăpat cu viaţă, dar are şanse mici de a supravieţui.

Dumitru Şerban, de 41 de ani, din satul Ibrianu, comuna Gradiştea, cel care la începutul lunii august a fost arestat pentru că şi-a violat în repetate rânduri fiicele în vârstă de 13 şi 14 ani, a încercat să-şi pună capăt zilelelor, azi dimineaţă, în baia celulei din Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Galaţi.

El a fost găsit atârnând într-un ştreang făcut din pânza unei cămăşi, de către colegii de celulă. Au fost alertate cadrele închisorii, iar arestatul a fost transportat la spital mai mult mort decât viu.

Potrivit dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” din Galaţi, “pacientul a fost adus în stare foarte gravă şi nu are şanse prea multe de a supravieţui”. Din aceeaşi sursă am mai aflat că: “ Iniţial am făcut resuscitare, dar şansele sunt, repet, foarte mici. Probabil că a apelat la acest gest din cauza remuşcărilor”.

Urma să apară în faţa judecătorilor

În cazul lui Şerban, procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, a definitivat ancheta, iar individul fusese arestat, de pe 6 august, pentru viol şi incest.

Tată a cinci copii, Dumitru Şerban, de 41 de ani, a rămas văduv anul trecut în luna august, după ce soţia sa, Dobriţa, a făcut infarct. În urmă au rămas cinci copii cu vârste cuprinse între 4 şi 17 ani.

Dumitru lucra cu ziua prin sat, însă nu scotea cine ştie ce, pentru că avea viciul beţiei. „Şi-a supus cele două fiice unui tratament inuman, ameninţându-le în permanenţă. A recunoscut săvârşirea faptelor, motivând că le comitea când se afla sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, cel care s-a ocupat de caz.

Viaţă promiscuă la cocioabă

Familia Şerban locuia într-o casă cu două camera, o cocioabă care de-abia se mai ţinea în picioare.

La data de 5 august 2009, agenţii Postului de Poliţie Gradiştea s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că, imediat după moartea soţiei, Dumitru Şerban a abuzat de fiicele sale Georgiana şi Ionela, de 14 respectiv 13 ani.

Georgiana le-a povestit poliţiştilor că, la o săptămână după moartea mamei, tatăl ei, beat fiind, a bătut-o şi a forţat-o să întreţină cu el raporturi sexuale. De atunci, bărbatul din Ibrianu şi-a violat de nenumărate ori fiica, o dată fiind chiar surprins de fiul mai mare, Daniel.

Mai multe