A înghiţit un balon şi a murit

22 iulie 2010 16:29   Actualitate
Ultima actualizare:

Tragedie într-o familie din comuna Brebeni, judeţul Olt. Un copilaş a murit la nici trei anişori, după ce a înghiţit un balon dezumflat.

Familia micuţului Alberto Buşcă susţine că ambulanţa a ajuns târziu, miercuri noapte, iar medicii de la Spitalul de Urgenţă din Slatina nu au făcut nimic să-l salveze pe micuţ. Inima băieţelului a încetat să bată la doar doi ani şi nouă luni.

Micuţul se afla acasă cu mama sa. Rudele spun că Alberto a fost lăsat nesupravegheat doar câteva minute, timp în care a înghiţit balonul dezumflat.

Părinţii şi bunicii copilului susţin că Salvarea a ajuns după mai bine de 30 de minute de la apelul disperat.

"Nora a sunat la Salvare, iar când a văzut că nu mai vine a luat copilul şi a plecat spre spital cu o rudă, cu maşina. În curba de la Brebeni s-a întâlnit cu ambulanţa, iar băiatul a fost preluat de echipajul de pe Salvare. A coborât din maşină o asistentă care nu i-a făcut nimic băiatului. Medicul de la Urgenţe abia s-a uitat la copil", susţine Alexe Buşcă, bunicul copilului.

"Dacă Salvarea ajungea mai repede, băiatul meu nu murea!", a spus Dragoş Buşcă, tatăl băieţelului mort.

Laurenţiu Moisiu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, spune că maşina a ajuns repede la pacient: "Solicitarea s-a făcut la ora 18.49. La 18.51, un echipaj a plecat imediat spre Brebeni. Copilul a fost preluat la 18.56 din curba de la Brebeni, de asistenta şi doctoriţa de pe Salvare, iar la 19.00 echipajul a plecat cu el spre spital. Se afla în stop cardio-respirator şi a fost resuscitat tot drumul. La 19.10, minorul a fost predat la Unitatea Primiri Urgenţe".

Mai multe