A mers 500 de metri cu mâna smulsă de tren, în buzunar

19 ianuarie 2011 17:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Marius Vrânceanu (27 de ani) din Bacău, profesor de educaţie fizică la o şcoală din Focşani, a trecut, marţi noapte, prin cumpăna vieţii lui. A fost la un pas să fie spulberat de tren, dar a scăpat ca prin urechile acului. Garnitura i-a tăiat însă o mână pe care medicii nu i-au mai putut-o reface.

Tânărul a încercat să traverseze în fugă calea ferată din partea de sud a oraşului Bacău, ca să scurteze drumul spre casă.

Deşi trenul venea în viteză şi se afla la câţiva metri distanţă, bărbatul s-a încumetat să treacă. A reuşit să ajungă de partea cealaltă a liniei, dar a fost tras înapoi. Locomotiva l-a atins, i-a smuls braţul stâng din apropierea umărului şi l-a aruncat la câţiva metri distanţă.

În ciuda durerilor îngrozitoare, Marius şi-a căutat braţul prin iarbă. După ce l-a găsit, a pornit pe jos pe marginea drumului cu gândul să cheme Ambulanţa.

Medicii au încercat timp de 4 ore să îi refacă braţul  bărbatului

A încercat să oprească zeci de maşini, dar toate l-au ocolit. După o cursă de peste 500 de metri, a căzut sleit de puteri în şanţ, din cauza pierderii masive de sânge. Un şofer l-a văzut şi a sunat la 112.

„Mă durea îngrozitor. Nu-mi mai amintesc mare lucru. Atâta ştiu că atunci când am văzut luminile de la tren m-am speriat. Am mers destul de mult pe jos cu mâna ruptă în buzunar", a spus tânărul de pe patul de spital.

Medicii de la Spitalul Judeţean Bacău au hotărât să-l trimită la Iaşi, de unde, la patru ore după accident, a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Bucureşti, la Spitalul Floreasca. Ieri dimineaţă bărbatul a intrat în sala de operaţie. Intervenţia chirurgicală a durat aproape patru ore.

„Braţul lui Marius n-a putut fi pus la loc. I-au reconstruit doar umărul, iar medicii mi-au spus că viaţa lui nu este pusă în pericol", a spus Alexandra Vrânceanu, soţia lui Marius.

«A ajuns prea târziu la noi»

Prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, din cadrul Spitalului Floreasca, ne-a declarat că bărbatul a ajuns prea târziu la Bucureşti pentru a-i mai putea salva braţul.

„Din păcate, a ajuns la noi după nouă ore de la accident, adică mult prea târziu pentru a-i replanta mâna. În astfel de cazuri operaţia trebuie făcută în maximum şase ore", ne-a explicat specialistul. Dar, chiar dacă ar fi ajuns la timp, pacientul nu avea indicaţie pentru replantare. „Ţesuturile braţului erau complet distruse şi nu se putea face nimic", a completat medicul.

Mai multe