A murit în locul colegului - FOTO

22 martie 2011 16:43   Actualitate
Ultima actualizare:

Dănuţ Condurache (43 de ani), agent-şef adjunct la Penitenciarul Iaşi, a sfârşit luni, sub tramvaiul 13 care, din motive încă necunoscute, a deraiat şi a spulberat mai multe maşini oprite la semafor, într-o intersecţie din Iaşi.

Colegii de serviciu ai ieşeanului povestesc că agentul i-a luat locul la volanul Daciei morţii unui coleg care trebuia, în mod normal, să meargă după medicamente pentru deţinuţi.

„Dănuţ s-a oferit să plece cu Mirela (n.r. - asistenta medicală grav rănită în accident) pentru că acel coleg care trebuia s-o facă în mod obişnuit a trebuit să plece urgent la spital, cu câţiva deţinuţi. Peste 40 de angajaţi de la Penitenciarul Iaşi, unde bărbatul lucra de 11 ani, s-au adunat ieri să aprindă lumânări la locul tragediei.

„Ceva neobişnuit s-a întâmplat luni cu el. Arăta extraordinar de bine. S-a îmbrăcat militar, cum nu l-am văzut niciodată şi şi-a luat cascheta. Noi, de la birouri, nu suntem obligaţi să purtăm uniformele", a spus Gabriel Grecu, colegul lui de birou.

Asistenta Mirela Drăguşanu, aflată cu el în maşină, a fost transportată ieri cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Bucureşti. „Nu şi-a revenit încă din şoc. Întreabă mereu «Unde-i Dănuţ?»", spun colegii.

Vatmanul, implicat în mai multe coliziuni

Cristian Diaconu (35 de ani), vatmanul vagonului care a spulberat maşinile, este angajat la RATP din 1997. În 2002, 2003, 2005, 2008, 2009 şi 2010 a fost implicat în mai multe coliziuni uşoare, fiind atenţionat cu avertisment.

O singură dată a fost sancţionat cu 5% din salariu. El este cercetat acum pentru ucidere din culpă.

Vezi aici o galerie foto cu evenimentele de azi

Mai multe