A produs 652 de litri de lapte în doar 9 luni

28 octombrie 2012 18:26   Actualitate
Ultima actualizare:

Alicia Richman, din Granbury, Texas, a fost omologată de experţii Guinness drept cea mai productivă mamă a tuturor timpurilor după ce a donat 326 de litri de lapte în doar 9 luni. Recordul precedent a fost de doar 200 de litri.

„Ce să fac cu atâta lapte?! Simţeam că sunt un izvor care nu se mai termină. Aşa mi-a venit ideea să donez laptele pe care copilaşul meu nu îl mai putea păpa!", a declarat Alicia, de 28 de ani.

Aşa că Alicia a ajuns să fie zilnic prezentă la Banca de Lapte a statului Texas, care se ocupă cu hrănirea bebeluşilor născuţi prematur. În intervalul iunie 2011 - martie 2012, ea a donat nu mai puţin de 326 litri de lapte. La această cantitate se adaugă şi laptele pe care micuţul Drake, acum în vârstă de 19 luni, l-a supt de la sânul mamei lui, adică tot 326 litri de lapte. În mod normal, o femeie produce pe perioada lactaţiei (aproximativ 9 luni) 130 -137 de litri, cu un debit zilnic de aproape 500 de grame.

Alicia a fost omologată de Guinness

În cazul Aliciei, sânii au fost mai mult decât generoşi, ea având un debit de aproape 3 litri pe zi. „Mă «mulgeam» la muncă, în maşină, în vacanţe şi chiar noaptea când mă uitam la televizor. I-am mulţumit lui Dumnezeu pentru dar şi am dăruit şi eu la rândul meu", a declarat tânăra pentru Huffington Post.

Click! spune

Caracteristicile laptelui uman:- Valoare energetică: 67 kcal /100 ml- Conţine: proteine, lipide, carbohidraţi, imunoglobine, lactoferină (fixează ionii de fier), lizozim (enzimă cu funcţie antibacteriană), anticorpi alergeni (combat alergiile), carnitină şi acizi graşi DHA şi ARA

Mai multe