A salvat un pescar, dar el s-a înecat

24 mai 2010 19:32   Actualitate
Ultima actualizare:

Tânărul, care se afla pe podul Colentina împreună cu soţia sa, i-a întins mâna pescarului, s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în apă. Victima a reuşit să iasă singură la suprafaţă, iar salvatorul a murit.

Tragicul eveniment s-a petrecut duminică-seara, în jurul orei 22.00. Marian se ducea împreună cu soţia sa, Ioana, spre cartierul Colentina, unde locuiesc socrii tânărului.

La un moment dat, Marian a văzut cum un pescar, care se afla pe malul râului, la aproximativ zece metri de pod, a alunecat în apă. Bărbatul a fugit spre el pentru a-l scoate din râu, deşi soţia lui a insistat să nu o facă.

Marian nu prea ştia să înoate, dar s-a gândit că poate da o mână de ajutor înainte ca bătrânul pescar să ajungă să se îndepărteze de margine.

În momentul în care s-a apropiat de mal, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut şi el în apele reci ale râului. Pescarul, Eugeniu Butuc, în vârstă de 56 de ani, a reuşit să ajungă la mal şi s-a salvat de unul singur. Tânărul nu a mai reuşit, însă, să iasă la suprafaţă.

Soţia lui a chemat imediat poliţia şi ambulanţa. Trupul tânărului a fost scos din apă de trei scafandri de la Detaşamentul Special de Salvatori după o jumătate de oră.

"L-am găsit repede, pentru că un martor a indicat cu exactitate locul unde a căzut. Era cam la doi metri adâncime şi la trei metri de mal", ne-a spus plutonier-major Marian Mitrea, şeful echipei de scafandri.

Pescarul salvat de la moarte a încercat în zadar să dea o mână de ajutor scafandrilor. E în stare de şoc şi întreabă şi acum Divinitatea de ce a trebuit să moară un tânăr ca să trăiască el.

Mai multe