A săpat tunel ca să-şi ducă mireasa acasă

25 martie 2013 15:03   Actualitate
Ultima actualizare:

Un palestinian de 21 de ani şi-a dus soţia 2 kilometri pe sub pământ pentru că autorităţile nu au lăsat-o să treacă graniţa dintre Egipt şi Fâşia Gaza.

Dragoste mare! Un tânăr îmbrăcat în haine de ceremonie îşi duce de mână mireasa prin praf şi întuneric. Îmbrăcată într-o rochie de un alb imaculat, copilei de 17 ani pare că nu-i pasă că trena s-a murdărit. Nimic nu a putut sta în calea fericirii unui palestinian şi a unei egiptence, care au mers pe jos aproape doi kilometri ca să se poată căsători.

La ieşire, pe îndrăgostiţi i-au aşteptat rudele şi prietenii

Palestinianul Emad al-Malalha, în vârstă de 21 de ani, s-a îndrăgostit aşa de tare de egipteanca Manal Abu Shanar, de 17 ani, încât nici războiul n-a putut să stea în calea fericirii lor.

Guvernul egiptean i-a interzis lui Manal să treacă graniţa din Egipt în Fâşia Gaza, aşa că, împreună cu logodnicul ei, a pus la cale un plan de evadare. Emad şi-a adus soţia acasă, în Gaza, printr-un tunel săpat pe sub pământ, după o tumultoasă relaţie de 6 luni, în care nu s-au văzut niciodată şi au ţinut legătura doar prin telefon.

La ieşirea din tunel, familia lui i-a aşteptat pe cei doi îndrăgostiţi cu sufletul la gură şi i-a întâmpinat cu urări de bine şi aplauze. Cei doi şi-au unit destinele într-o ceremonie care a avut loc în casa mirelui. Graniţa dintre Fâşia Gaza şi Egipt este închisă din 1994 şi autorităţile nu permit sub nici o formă trecerea ei în orice scop.

Sanele, de 8 ani, ia masa împreună cu soţia lui de 61 de ani, Helen

Băiatul încă mai bate mingea în faţa casei împreună cu ceilalţi copii

La începutul acestei luni, Helen Shabangu, o femeie de 61 de ani din Tshwane (Africa de Sud), s-a măritat cu Sanele Masilela, un băieţel de doar 8 ani, pentru că, spun ei, aşa le-au ordonat strămoşii de pe lumea cealaltă. La nuntă, familia băiatului a plătit 588 de euro (2.600 de lei) pe nevasta copilului lor şi au făcut o nuntă de 1.180 de euro (5.200 de lei).

La nuntă, mireasa a purtat o rochie de un alb imaculat

Acum, băiatul învaţă să fie soţ, trăind ca bărbatul femeii care mai are încă un soţ şi 5 copii. El spune că după câteva săptămâni de la nuntă, începe să se simtă, în sfârşit, ca un soţ şi un bărbat adevărat. „Ziua nunţii a fost minunată şi totul a fost exact aşa cum mi-am dorit să fie", a mai adăugat Sanele, chiar dacă abia aşteaptă să iasă afară să bată mingea.

Mai multe