A «spart» 96.000.000 $ pe droguri

22 decembrie 2012 15:27   Actualitate
Ultima actualizare:

De la extaz la agonie nu e decât un pas! A dovedit-o John McAfee pe care drogurile l-au transformat dintr-un expert în IT milionar într-un suspect pentru crimă dat în urmărire generală de poliţie.

Americanul John McAfee (67 de ani), creator al antivirusului care îi poartă numele, era un expert în IT respectat când a adunat o avere de 100 de milioane de dolari. Sătul de prea mult bine, el a început să se drogheze, şi-a făcut tatuaje, şi-a schimbat culoarea părului şi s-a instalat într-o vilă în Insulele Belize. În numai 4 ani, averea sa s-a redus la 4 milioane de dolari.

Trăia o viaţă excentrică în paradisul din insula Ambergris Caye, cea mai mare din Belize, plimbându-se în voie cu arme la centură, înconjurat de câini. Numai că viaţa lui boemă a luat sfârşit după ce vecinul său a fost ucis. El este bănuit că l-a omorât fiindcă se certaseră cu o zi înainte, pentru că victima s-a revoltat că patrupedele acestuia lătrau tot timpul.

Poliţia din Belize crede că milionarul şi-a ucis vecinul şi nu mai ştie, fiindcă era sub influenţa drogurilor. McAfee recunoaşte că e înnebunit după sărurile de baie, droguri sintetice pe care zice că le-a "purificat" timp de un an. El a povestit că le-a testat introducându-le în rect. "Cred că sunt cele mai bune droguri. Îmi dau euforie şi mă fac să mă simt bine", a mărturisit milionarul. Căutat de poliţia din Belize,  McAfee a fugit în Guatemala, unde a fost arestat recent. S-a prefăcut că face infarct până ce avocatul a reuşit să-i obţină deportarea în SUA.

John McAfee s-a născut în Anglia şi a fost crescut în Salem, Virginia, SUA. A absolvit Roanoke College, unde şi-a luat licenţa în matematică în 1967 şi a obţinut doctoratul în 2008. Într-un articol din revista "American Mensa", din 2012, McAfee a explicat că, fiind creatorul primului antivirus de pe piaţă, el a devenit " ţinta preferată a piraţilor informatici". Adept al yoga, în Belize, s-a distrat cu numeroase tinere, unele chiar minore, după cum susţine unul dintre servitorii săi. A scris chiar câteva cărţi de yoga.

Fişă de miliardar

- Născut în Anglia, în 1945 - Afaceri: IT- Companii: Compania McAfee Inc.- Avere: 4 milioane dolari

Mai multe