A supravieţuit printr-un miracol, dar nu mai are bani de tratament

13 aprilie 2010 8:49   Actualitate
Ultima actualizare:

Supravieţuitoare a unui accident dramatic petrecut în decembrie 2008, Felicia Berki a reuşit să ajungă în faţa judecătorilor pentru prima dată ieri.  Şoferul care a lovit căruţa în care se afla femeia este judecat acum pentru vătămare corporală din culpă, iar procesul, înregistrat pe rolul Judecătoriei abia în noiembrie 2009 a ajuns la al patrulea termen. Potrivit rechizitoriului Paul Văcar, de 27 de ani a condus maşina beat şi a fugit de la locul accidentului, fără a încerca să o ajute pe Felicia Berki, femeia care zăcea cu o scândură a căruţei în care călătorea, înfiptă în piept.

La audierea de ieri victima lui Paul Văcar a susţinut că a încheiat cu acesta o înţelegere pe care autorul accidentului nu ar fi respectat-o. Ea a mai spus că Văcar i-ar fi plătit 9000 de lei pentru cheltuielile medicale, însă că îi mai datorează alte 6000 de lei pe care acesta nu mai vrea acum să le plătească: „Abia am reuşit acum să mă ridic din pat şi să vin la proces. De Crăciun a trebuit să merg la Târgu -Mureş să-mi fac alte analize şi un tratament pentru spate, însă nu am avut bani", relatează femeia ceea ce a povestit în faţa judecătorilor. Deşi la dosarul cauzei există un document care atestă că Berki s-ar fi înţeles cu Paul Văcar contra plăţii a 9000 de lei despăgubiri medicale pentru a-şi rerage plângerea, femeia susţine acum că nu a semnat niciun document: „eu nu am semnat nimic. Noi ne-am înţeles să-mi plătească 15000 de lei", a mai spus Violeta Berki. Spusele femeii sunt confirmate şi de concubinul femeii,  Nicolae Moldovan, cel care susţine financiar şi familia acesteia, formată din cinci copii, care locuiesc cu toţii într-o încăpere în cartierul Sărata. Viitorul termen al procesului a fost stabilit pentru luna mai.

O minune medicală

Salvarea Feliciei Violeta Berki a fost considerată în decembrie 2008 drept un miracol, mai ales că medicii care au consultat-o i-au dat şanse minime de supravieţuire. Femeia a fost transportată cu tot cu scândură, dar numai după aceasta a fost tăiată parţial pentru a încăpea  de un elicopter Smurd la Clinică de Chirurgie 1 din Târgu-Mureş, unde după o operaţie de cinci ore medicii au reuşit să-i extragă lemnul din corp. Convalescenţa femeii s-a prelungit însă foarte multe luni. „A avut sansă, e o situaţie foarte rară, de unu la un milion de cazuri", a declarat imediat după operaţie directorul Spitalului Clinic de Urgenţă din Târgu-Mureş,doctorul Ovidiu Butuc.

Mai multe