A tras cu părul un avion

18 noiembrie 2010 17:14   Actualitate
Ultima actualizare:

Record senzaţional! Indianca Asha Rani, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să tragă cu părul un avion care cântărea 6,8 t pe o distanţă de peste cinci metri în Stoughton, Marea Britanie.

Ieri a fost o zi dedicată recordurilor în întrega lume, prilej cu care indianca Asha Rani, din Punjab, i-a uluit pe britanici cu puterea de a trage vehicule grele cu părul ei.

Tânăra a reuşit să-şi vadă îndeplinit visul de a deplasa un avion legat cu o frânghie de părul său, strâns într-o coadă de cal. Recordul a fost stabilit pe Aeroportul Leicester din Stoughton, însă experţii "Guinness Book" nu au omologat momentan performanţa.

Nu este pentru prima oară când Asha şi-a dovedit însuşirile ieşite din comun. Ea a reuşit să tragă, tot cu părul, un avion de 5,7 tone pe o distanţă de 11 metri, în trecut. Asha a început asemenea performanţe de la vârsta de 17 ani. Ea a fost inspirată de recordurile unchiului său, Manjit Singh, care a reuşit să tragă un autobuz cu etaj numai cu părul.

La 91 de ani, călăreşte avioane

Britanicul Thomas Lackey a reuşit ieri un record ieşit din comun la venerabila vârstă de 91 de ani. El s-a "plimbat" legat de aripa unui avion, de zece metri, care zbura la 150 de metri înălţime, în Gloucestershire.

A «înghiţit» un ferăstrău

Înghiţitorul de săbii Dan Meyer (53 de ani) a reuşit recent recordul de a-şi introduce pe gât un ferăstrău vechi de 100 de ani, la Muzeul Bruce din Greenwich. Meyer a început să se iniţieze în deosebit de periculoasele experienţe de a-şi introduce săbii pe gât în urmă cu zece ani.

Mai multe