A venit cu preşedintele, a plecat cu soţul

1 septembrie 2012 18:51   Actualitate
Ultima actualizare:

La cununia religioasă e Elenei Băsescu au participat mai multe forţe de ordine decât invitaţi. Asta pentru că evenimentul a scos din case susţinători ai preşedintelui, dar mai ales duşmani declaraţi.

Cununia religioasă a mezinei preşedintelui a început ieri seară în jurul orei 18.20 când, la biserica Sf. Spiridon cel Nou din Capitală, şi-au făcut apariţia primii invitaţi: Adriean Videanu şi soţia lui, Traian Răzvan Ungureanu, Cristian Preda, dar şi prinţul Paul, prinţesa Lia şi fiul lor, Carol Ferdinand.

În timpul slujbei, EBa a fost tot timpul cu zâmbetul pe buze

Ioana Băsescu a sosit printre primii invitaţi

Străduţa din faţa lăcaşului de cult era deja împărţită în două tabere: dacă în stânga se cânta mirilor „La Mulţi Ani", în dreapta se scandau lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu.

În această atmosferă a coborât din limuzină socrul mic, pentru a-şi însoţi febleţea la altar. EBa a fost ajutată să coboare din maşină de tatăl ei, după care a fost preluată de naşul ei de cununie, Răzvan Mustea.

Adrian Videanu şi soţia lui au fost unul dintre cele mai elegante cupluri

Fiul prinţului Paul şi al prinţesei Lia a purtat un costum de militar român

Pe parcursul slujbei religioase, familia prezidenţială a ocupat locuri retrase, pentru a nu-şi trăda tristeţea. „A plecat fata lu' tata", a spus, cu lacrimi în ochi, preşedintele Băsescu.

Slujba religioasă, oficiată de un sobor de cinci preoţi, s-a încheiat în jurul orei 19.20. Aşa cum este obiceiul, mirii şi invitaţii lor au făcut fotografii în curtea bisericii, apoi s-au urcat în maşini şi au plecat spre Palatul Snagov pentru petrecere.

Familia prezidenţială a urmărit de la distanţă ceremonia religioasă

Elena Băsescu a purtat o rochie de mireasă albă, care a costat 4.500 € şi a venit la biserică purtând pe cap un voal alb. Ginerele, Bogdan Ionescu, alias Syda, a ales un smoking negru, cu papion la gât şi trandafir alb la rever.

Ioana Băsescu a făcut nunta în acelaşi loc

Acum nouă ani, în 2003, Ioana Băsescu, fiica cea mare a Preşedintelui, s-a măritat cu Bodo, solistul trupei Proconsul, tot la Biserica Sf. Spiridon cel Nou. Petrecerea de după slujBă s-a ţinut, ca şi în cazul Elenei, în cadrul aceluiaşi Palat Snagov.

Totuşi, cele două locaţii nu i-au prea purtat noroc Ioanei, care la doar patru ani de la căsătorie a divorţat de solist.

Cei 843 de invitaţi au petrecut la cort

După slujba religioasă, alaiul nuntaşilor, în frunte cu mirii, s-a mutat la Palatul Snagov. Acolo i-a aşteptat un meniu bogat în peşte şi fructe de mare, dar n-au lipsit nici tradiţionalele sărmăluţe în foi de viţă şi varză.

Dacă închirierea cortului i-a costat 5.000 de euro, bucatele au fost chiar ieftine: doar 74 de euro de persoană. La petrecerea mirilor au fost invitaţi să cânte cei mai în vogă artişti ai momentului, Smiley, Călin Geambaşu şi Aurel Tămaş, dar n-a lipsit nici DJ-ul.

Mai multe