Aceste fetiţe au o singură identitate

7 ianuarie 2010 18:04   Actualitate
Ultima actualizare:

O fetiţă de 9 ani din localitatea dâmboviţeană Vulcana Pandele trăieşte o dublă identitate din cauza unei cifre introduse greşit la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Cluj. Mai exact, Ruth Apostoaei are acelaşi CNP cu al altei fetiţe, Ioana Socaciu din Cluj.

Problemele au apărut acum doi ani, însă nu s-au rezolvat nici până în ziua de azi. Mai mult, minora dâmboviţeană nu mai primeşte alocaţie.

„Am fost anunţaţi acum doi ani de zile că alocaţia ei a fost blocată deoarece mai există o persoană cu acelaşi CNP în Cluj. Pe vremea aceea eram acuzaţi că ridicăm alocaţia din două judeţe, Dâmboviţa şi Cluj. Am fost la Direcţia Muncii, iar directoarea a sunat la Cluj şi a constatat că problema era acolo. Pe moment s-a rezolvat, dar problema a reapărut în septembrie anul trecut. Ni s-a spus că totul a pornit în urma implementării noului sistem informatic. Lucrul acesta, dacă nu se va rezolva, va crea probleme în viitor, la eliberarea unor documente", ne-a spus Daniela Apostoaei, mama fetei.

Ioana Socaciu, o fetiţă de numai 9 ani din localitatea Feldioara, judeţul Cluj, nu a primit nici ea alocaţia de peste un an, din cauza faptului că i-a fost greşit Codul Numeric Personal.

Tatăl său, Ioan Socaciu, susţine că nu a mai primit alocaţia din luna noiembrie a anului 2008, deşi certificatul de naştere al fetiţei a fost modificat anul trecut, în luna aprilie.

Bărbatul are un salariu de 250 de lei, fiind lăptar în satul Feldioara şi se descurcă greu cu întreţinerea celor 3 fete, Ioana, Mariana (14 ani) şi Alina (3 ani).

Mai multe