Adina Buzatu face omletă fără gălbenuş

7 august 2010 15:11   Actualitate
Ultima actualizare:

Nu o îmbiaţi cu mâncare grasă, cu prăjeli, cu sucuri acidulate, nu o invitaţi la fast-food sau la cafea pentru că nu se atinge de aşa ceva. Stilul alimentar al Adinei Buzatu e exemplul pe care vi l-ar putea da orice medic nutriţionist.

Stilista Adina Buzatu e ca o carte deschisă în ceea ce priveşte mâncarea sănătoasă, iar informaţiile teoretice le pune în practică personal, cu mare stricteţe.

Mănâncă doar salate, legume la grătar sau în abur, muşchi de vită la grătar, peşte şi fructe de mare. De 4 ani, de când a început acest regim alimentar, a reuşit să renunţe, treptat, la toate produsele nocive pentru organism.

"Nu beau sucuri carbogazoase, decât apă plată şi ceaiuri neîndulcite. Am renunţat la ţigări şi la cafea. De tot. Nu mă ating de pâine, decât foarte rar, dacă e integrală. Evit zahărul şi sarea, dar nu mai depun niciun efort în sensul acesta.Pur şi simplu le-am tot redus din alimentaţie şi acum m-am obişnuit aşa. Când merg la restaurant, îi spun chelnerului să nu-mi pună sare", mărturiseşte Adina Buzatu. Iar la restaurant merge cel mai des, acasă ajungând să gătească foarte rar.

Albuşurile se bat şi se prăjesc în tigaie, folosind doar o picătură de ulei. Adina a pus omleta din albuşuri de ou pe felii de ardei gras şi a mâncat-o fără pâine

Nu mănâncă după ora 19.00 şi, drept urmare, nu ţine mâncare în frigider, să nu o tenteze. Decât nişte ouă, fructe şi legume. Vreţi să vedeţi cum se face o omletă cu adevărat sănătoasă? Adina Buzatu ne-a făcut o demonstraţie.

A separat albuşurile de gălbenuşuri, a bătut albuşurile şi le-a pus în tigaie, cu un strop de ulei de măsline. "Îmi plac gălbenuşurile, dar au un aport mare de nutrienţi şi nu fac bine la ficat. Albuşurile, în schimb, conţin proteine şi sunt uşor de asimilat", explică stilista.

E o pofticioasă

"Eu, de fapt, sunt foarte pofticioasă. Îmi place mâncarea tradiţională românească, deşi, după Crăciun, mă simt destul de rău, pentru că se digeră greu. Mărturisesc că, dacă am poftă de ceva, nu mă abţin. Dar, unde pot să evit, evit. Încerc să am un trai sănătos, sub rezerva faptului că, dacă merg undeva, în vizită, şi mi se pune în farfurie, nu fac mofturi", explică Adina.

Sara, fiica de 12 ani a Adinei Buzatu, a adoptat, ca şi mama ei, un stil alimentar sănătos. Omleta din albuş de ou i se pare cea mai bună

Mai multe