Adio frigiditate! Plăcerea sexuală, declanşată cu ajutorul unui cip

27 decembrie 2009 16:48   Actualitate
Ultima actualizare:

Cipul le-ar putea fi de folos persoanelor care suferă de anhedonie, adică de incapacitatea de a resimţi plăcerea în situaţii normale.

Profesorul Morten Kringelbach de la departamentul de psihiatrie al Universităţii Oxford a descoperit că aceste persoane ar putea fi ajutate dacă li s-ar stimula cortexul orbitofrontal. Există deja dovezi că un astfel de cip poate funcţiona fără probleme.

„În urmă cu câţiva ani, un om de ştiinţă a implantat un astfel de dispozitiv în creierul unei femei care avea libidoul foarte scăzut. S-a transformat într-o femeie foarte activă din punct de vedere sexual, dar, deoarece nu se putea obişnui cu această schimbare bruscă, i-a fost îndepărtat cipul", a declarat Tipu Aziz, neurochirurg. Acesta a subliniat însă că metoda este invazivă.

Totuşi, experţii se aşteaptă ca în aproximativ 10 ani să fie puse la punct metode mai simple şi mai sigure de a introduce un astfel de dispozitiv în creier, dar şi de a-l porni şi de a-l opri ulterior fără a se recurge la o intervenţie la nivelul cortexului.

„Peste 10 ani, gama de terapii va fi pur şi simplu uimitoare. Acum, nu cunoaştem nici măcar jumătate dintre posibilităţile pe care le vom avea", a mai spus Tipu Aziz.

Mai multe