Administratorul firmei cu profit de 3,68 miliarde de euro rupe tăcerea

1 septembrie 2010 4:41   Actualitate
Ultima actualizare:

Cornel Ionescu susţine că s-a născut la Braşov şi că are studii făcute în Germania şi America, echivalente cu cele economice din ţara noastră. Plecat din ţară înainte de 1990, s-a întors după Revoluţie, iar din 1991 a făcut afaceri în comerţ. De ce a fost ales sediul la Fântâna?

Am vrut să ne asigurăm securitatea, confidenţialitatea şi liniştea. Nu trebuie să ştie toţi unde pun eu capul să fac nani. Cei care vor să mă găsească mă găsesc, aşa cum aţi făcut-o şi dumneavoastră şi cum poate să o facă Poliţia sau reprezentanţii oricăror instituţii ale statului, iar cei care nu trebuie să mă găsească nu ne vor găsi.

Rămâne de văzut dacă cei care nu trebuie să mă găsească mă vor găsi sau nu. În ceea ce priveşte zvonurile potrivit cărora firma ar fi una fantomă şi că derulăm afaceri îm mod ilegal, trebuie să precizez că firma există şi că ne desfăşurăm activitatea în mod corect. S-a pornit un capital social de 50 de milioane de dolari americani.

Nu ne interesează să luăm credite. S-a încheiat la notar un contract de comodat între societate şi proprietarii casei, care de bunăvoie ne-au pus la dispoziţie spaţiul. Nici chirie n-am plătit, iar sediul a fost folosit, însă nu la modul în care se gândesc unii, adică intră şi pleacă nişte camioane. Deocamdată, organizarea firmei nu s-a încheiat în sensul că încă nu am ajuns la dimensiunea afacerii aşa cum am gândit-o noi de la bun început.Nu am implementat toate lucrurile la care ne-am gândit”, a delcarat acesta mytex.ro.

Practic, conform spuselor lui Cornel Ionescu, firma a lucrat din perspectivă americană, adică a realizat muncă de implementare şi a prestat nişte servicii, „dar nu am înregistrat venituri imediat sau din acel loc, ci din străinătate”.

Citeşte mai mult pe adevărul.ro

Mai multe