Adolescent judecat pentru că şi-a prăjit hamsterul

12 martie 2010 17:35   Actualitate
Ultima actualizare:

O instanţă britanică urmează să dicteze un verdict, vineri, în cazul adolescentului, care a recunoscut că şi-a torturat animalul de companie într-un mod cel puţin neobişnuit, în cuptorul cu microunde, scrie Mediafax.

Băiatul, în vârstă de 16 ani, din Corby, zona Northamptonshire, al cărui nume nu poate fi dat publicităţii, a pledat vinovat în faţa instanţei, acuzaţia formulată în cazul lui fiind de provocare a unor chinuri sau suferinţe unor animale ce nu se pot apăra.

Organizaţia RSPCA de protecţie a animalelor a arătat că hamsterul, care avea aproximativ un an, a fost dus la medicul veterinar abia după 26 de ore de la "tratamentul" aplicat de adolescent în cuptorul cu microunde.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei a arătat că piciorul din dreapta spate al hamsterului a fost rănit atât de grav încât carnea şi muşchii s-au carbonizat, rămânând prins doar osul în ligamente.

Acesta a mai spus că veterinarul a bănuit că, în raport de gravitate rănii de la picior, şi alte organe erau lezate, astfel că a decis eutanasierea hamsterului.

Adolescentul urmează să primească o sentinţă din partea instanţei pentru minori din Kettering, zona Northamptonshire.

Mai multe