Adrian Mutu, dorit de «ispita» Anglia

29 decembrie 2009 16:35   Actualitate
Ultima actualizare:

Adrian Mutu ar putea reveni din această iarnă în Anglia conform „Daily Mirror", care informează că internaţionalui român de la Fiorentina este în atenţia lui West Ham United, echipă aflată pe locul 17 în Premiership şi sub ameninţarea retrogradării.

„West Ham vizează un transfer al fostului băiat rău de la Chelsea, Adrian Mutu", anunţă publicaţia engleză, care susţine că „Briliantul" a fost trecut pe lista de achiziţii a clubului londonez pentru ianuarie, de către directorul tehnic Gianluca Nani.

Ziariştii englezi mai spun că „Fiorentina este îngrijorată că amenda uriaşă pe care o are de plătit Mutu îi afectează randamentul la echipă, aspect de care ar vrea să profite şeful «ciocănarilor» Gianfranco Zola, care l-a pus pe Nani să verifice posibilitatea unui transfer prin relaţiile sale din Italia".

În vârstă de 30 de ani, Mutu a fost dat afară de Chelsea în 2004. „De atunci însă românul şi-a revenit", mai spune „Daily Mirror", care nu uită să menţioneze şi bătaia pe care i-a aplicat-o Mutu unui cetăţean libanez într-un local de lux din Florenţa, luna trecută.

În vară, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) l-a obligat pe Mutu să achite lui Chelsea 16 milioane de euro, dar plata a fost în cele din urmă amânată.

Deşi impresarul său, Giovani Becali, a declarat că nu exclude varianta unui transfer în ianuarie, rămâne de văzut dacă West Ham, „un club cu mari probleme financiare, işi va putea permite transferul lui Mutu, sub contract cu Fiorentina până în 2012", punctează şi „Tuttomercatoweb".

Mai multe