Adriana Bahmuţeanu a înfiinţat un «sindicat» al artiştilor

25 iulie 2011 15:13   Actualitate
Ultima actualizare:

Adriana Bahmuţeanu vrea să îi reprezinte pe artiştii nemulţumiţi de redistribuirea drepturilor de autor.

Ea a înfiinţat "Asociaţia Română pentru Artiştii Interpreţi şi Executanţi" (ARAIEX), un organism de gestiune colectivă a drepturilor conexe ale artiştilor, ca alternativă la asociaţia actuală, Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM).

"Până acum există o singură asociaţie care colectează drepturile de autor. Această asociaţie redistribuie aceste sume către artişti, însă criteriile lor nu sunt transparente. Sunt foarte muţi artişti, mai ales cântăreţi, care sunt foarte nemulţumiţi de felul în care sunt redistribuite aceste fonduri. Cântăreţi necunoscuţi primesc mai mulţi bani decât cei consacraţi. Am vrut să fac o asociaţie pentru cei nemulţumiţi de ce s-a întâmplat până acum, să le oferim o alternativă. Cei nemulţumiţi să vină la noi, nu îi costă nimic", a spus Adriana, la emisiunea "Acces direct", de la Antena 1.

Consoarta deputatului Silviu Prigoană a menţionat că ARAIEX este o organizaţie nonprofit.

"Aceasta nu este nicio afacere, este o organizaţie non-profit făcută pentru a veni în sprijinul artiştilor. Eu nu vreau să câştig bani de pe urma acestei iniţiative, am suficienţi ca să trăiesc decent", a adăugat Adriana Bahmuţeanu.

Mai multe