Afirmaţii şocante! Preşedintele din Filipine se laudă că a omorât oameni

15 decembrie 2016 14:21   Actualitate
Ultima actualizare:

Preşedintele din Filipine a făcut miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva afirmaţii şocante. Rodrigo Duterte a dezvăluit că, pe vremea când era primar al oraşului Davao, a omorât personal presupuşi infractori.

Aceasta este prima afirmaţie în acest sens făcută de Rodrigo Duterte de când a devenit preşedinte, în iunie. În 2015, Duterte făcuse comentarii similar, scrie Mediafax.

Duterte a condus oraşul Davao două decenii, lăudându-se cu reducerea infracţionalităţii şi cu susţinerea execuţiilor extrajudiciare.

«Aşteptam o confruntare pentru a putea omorî pe cineva»

"În Davao, eu omoram personal infractori doar pentru a le arăta poliţiştilor că, dacă eu puteam face acest lucru, de ce nu ar fi putut şi ei", a afirmat Duterte miercuri.

"Mergeam cu o motocicletă pe străzile din Davao, patrulam pe străzi, căutând probleme. Aşteptam o confruntare pentru a putea omorî pe cineva", a subliniat Duterte.

Duterte a lansat un război contra traficanţilor de droguri

Aproape 6.000 de persoane au fost omorâte de poliţie în Filipine după ce Duterte a lansat un război contra traficanţilor de droguri, după ce a devenit preşedinte, în iunie. La un moment dat, Duterte şi-a atras critici dure după ce a declarat: "Hitler a masacrat trei milioane de evrei... Există trei milioane de persoane dependente de droguri. Sunt fericit să le pot masacra".

Mai multe