Ai mai auzit așa ceva? La ce s-au gândit niște producători de vin din SUA: Să păstreze vinul pe fundul oceanului!

21 februarie 2013 3:37   Actualitate
Ultima actualizare:

„Ideea ne-a venit după ce am văzut ceva asemănător în Europa, unde câteva vinării cunoscute au experiementat asta, lăsând vinul să „îmbătrânească" în ocean. Ni s-a părut o practică interesantă", a povestit Jim Dyke, preşedinte al Mira Winery, pentru ABC News.

Producătorii vor lua în calcul mai mulţi factori pentru conceperea cutiilor în care va fi păstrat vinul, sub apă: vârsta vinului, lumina, presiunea şi temperatura.

„Ne propunem să stabilim un întreg proces, poate pentru o cantitate mai mare de vin, care va fi păstrat în ocean, pentru o perioadă mai lungă", a mai spus Dyke.

Alice Feiring, expert în vinuri, a descris acest proces ca fiind „mai mult o curiozitate, probabil că efortul va fi mai mare decât rezultatele."

Mai multe