Ai venituri foarte mici? Statul îţi plăteşte căldura la iarnă
Persoanele singure sau familiile care au un venit lunar mai mic de 615 lei pentru fiecare membru al acestora pot obţine subvenţii sau ajutoare băneşti pentru încălzire în sezonul rece.
Pentru a putea beneficia de ajutoare pentru încălzire, persoanele singure sau familiile îndreptăţite să primească subvenţii pentru energia termică trebuie să se adreseze asociaţiilor de locatari sau primăriilor, în scris, cu cereri şi declaraţii pe proprie răspundere privind venitul lunar realizat, pe membru de familie sau persoană singură, după caz.
Beneficiari sunt toţi clienţii casnici şi asociaţii de proprietari/ chiriaşi, care se înscriu în prevederile legale, din punct de vedere al venitului net.
Citeşte şi:
Nu ştii nici să schimbi un bec? Cheamă meşterul!5 sfaturi ca să iei mai mulţi bani pe maşină
Uite ce-i de făcut dacă ai rămas fără serviciu
Îţi cauţi chirie? Iată 7 sfaturi
Paşi de urmat pentru înscrierea în program:
Fiecare proprietar trebuie să parcurgă următoarele 3 etape:
Descărcarea şi completarea formularului de înscriere;
Depunerea documentului completat la Primărie, de preferat înainte de 30 octombrie 2010;
Primăria va transmite proprietarului dispoziţia care va conţine cuantumul ajutorului şi data intrării în vigoare.
Etapele pe care asociaţiile le vor parcurge sunt:
Primăria informează GDF SUEZ Energy România despre ajutorul atribuit;
Lunar, GDF SUEZ Energy România transmite Asociaţiei lista cu beneficiarii comunicaţi de către Primărie şi cuantumul ajutorului de încălzire pentru fiecare;
Lunar Asociaţia completează, semnează şi transmite lista cu contravaloarea ajutoarelor efective pentru fiecare beneficiar, la Centrul de Contact cu Clienţii.
Nu te încadrezi dacă ai:
Dacă familia sau persoana singură are în proprietate cel puţin unul dintre bunurile prevăzute mai jos, nu beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei:
Bunuri imobile:
- clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu sau alte imobile aflate în proprietate, cu excepţia locuinţei de domiciliu.
Bunuri mobile:
- mijloace de transport: autoturisme care depăşesc 1.600 cmc, autoutilitare, autocamioane de orice fel şi remorci, şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, autobuze, microbuze;
- utilaje agricole: tractor, combină autopropulsată;
- utilaje de prelucrare agricolă: presă de ulei, moară de cereale;
- utilaje de prelucrat lemnul: gater, drujbă sau alte utilaje de prelucrat lemnul acţionate hidraulic, mecanic sau electric;
- depozite bancare cu valoare de peste 3.000 lei.
Terenuri:
Terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă (teren intravilan), care depăşesc 1.000 m2 în zona urbană şi 2.000 m2 în zona rurală;
Terenuri în zona colinară şi de şes;
Terenuri în zona montană.
Categorii de animale:
- peste 3 bovine;
- peste 5 porcine;
- peste 20 de ovine/caprine;
- peste 15 familii de albine.