Aici a fost sărutată Dana Săvuică pentru prima dată

31 octombrie 2009 14:59   Actualitate
Ultima actualizare:

"Prima dată m-am sărutat cu un coleg de clasă în turnul Chindiei. Am fost împreună câteva luni, ne plimbam prin parc, ţinându-ne de mână, însă nu a îndrăznit să mă sărute decât acolo, sus, la 27 de metri deasupra pământului. I s-a părut cel mai romantic loc. S-a întâmplat acum 25 de ani, dar îmi aduc foarte bine aminte momentul", spune Dana Săvuică.

A locuit la Târgovişte cinci ani, în perioada 1983-1988.

"Având sânge de dâmboviţean în mine, ambii părinţi fiind din Târgovişte, m-am simţit ca acasă, din prima. Am o grămadă de amintiri frumoase de acolo", spune Dana.

Totuşi, micuţul orăşel s-a mai schimbat, s-a modernizat. E cochet, cosmopolit, cu străzi pline de flori şi case în stil brâncovenesc, cu aer curat şi un centru vechi cu biserici ce datează din secolul al XIII-lea.

Dana merge acolo de două-trei ori pe săptămână, câteodată şi pentru o zi.

Ultima dată a fost chiar ieri, când a prezentat, la Festivalul Crizantema de Aur cartea lui Paulo Coelho, "Învingătorul este întotdeauna singur".

Mai citeşte:

Dana Săvuică: «Mi-am pus silicon în buze»

I-a arătat şi soţului locul

Chiar dacă Răzvan Stanciu, soţul Danei, a fost de nenumărate ori la Târgovişte şi tot de atâtea ori a văzut turnul Chindiei, nu urcase niciodată sus.

Până acum două săptămâni, când s-a lăsat convins de soţia lui să urce cele 277 de trepte pe nişte scări în spirală.

Şi efortul a meritat. Pereţii sunt tapetaţi cu poze ale lui Vlad Ţepeş, Mircea cel Bătrân şi Neagoe Basarab, iar priveliştea de sus e superbă.

Turnul a fost construit sub domnia lui Vlad Ţepeş.

Mai multe